Ο Άρης γνώρισε την ήττα με 3-0 από τη Μόλντε στη Νορβηγία σε παιχνίδι για τον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League και δύσκολα θα καταφέρει να προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Τα γκολ των Νορβηγών σημείωσαν οι Βολφ Έικρεμ (27′), Χέσταντ (32′) και Έλινγκσεν (87′), ενώ ο Άρης έπαιξε από το 64’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Βέλεθ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Με 4-3-3 παρέταξε την ομάδα του ο Σάββας Παντελίδης – που λόγω τιμωρίας είδε τον αγώνα από τις εξέδρες, με τον Άκη Βάβαλη να εκτελεί χρέη προπονητή – χρησιμοποιώντας τον Μάρτιν Τόνσο σε ρόλο αριστερού εξτρέμ και προσθέτοντας τον Λούκας Σάσα στα χαφ, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να ενισχύσει την ανασταλτική της λειτουργία. Ο Βραζιλιάνος, μάλιστα, ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο ματς, στο 5′, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από την εστία του Κράνινξ.

Οι «κίτρινοι» ήλεγχαν το ρυθμό, ωστόσο ένα πεντάλεπτο απροσεξίας ήταν αρκετό για να τους φέρει σε μειονεκτική θέση. Στο 27′, έπειτα από λανθασμένη απομάκρυνση και ωραίο συνδυασμό τεσσάρων παικτών της Μόλντε, ο Μάγκνους Βολφ Έικρεμ ήταν ο τελικός αποδέκτης, πλασάροντας εύστοχα τον Κουέστα για το 1-0! Πέντε λεπτά αργότερα, ο Κουέστα έδιωξε άσχημα την μπάλα, τέσσερις παίκτες των γηπεδούχων βρέθηκαν απέναντι στον Ισπανό πορτιέρο και τελικά με την… τρίτη ο Έιρικ Χέσταντ σε κενή, ουσιαστικά, εστία έκανε το 2-0! Το πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να λήξει με καλύτερο τρόπο για τον Άρη, αλλά το δυνατό σουτ του Νικολά Ντιγκινί με το αριστερό στο 40′, βρήκε σε ετοιμότητα τον Κράνινξ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δίχως αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, αλλά και με την ίδια εικόνα. Από νέο λάθος στην άμυνα του Άρη, ο Τζέιμς λίγο έλειψε να σκοράρει στο 55′, ωστόσο η προβολή του Σούντγκρεν πάνω στη γραμμή αποδείχθηκε σωτήρια. Οκτώ λεπτά αργότερα, όμως, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο Φραν Βέλεθ, όντας τελευταίος παίκτης, ανέτρεψε τον Τζέιμς και, μοιραία, ο Μαουρίτσιο Μαριάνι του έδειξε την κόκκινη κάρτα. Το κακό για τους Θεσσαλονικείς “τρίτωσε” στο 87′. Σε γύρισμα από τα δεξιά και απομάκρυνση της μπάλας από τον Λούκας, αυτή στρώθηκε στον Μάρτιν Έλινγκσεν – ο οποίος είχε περάσει λίγο νωρίτερα στο ματς – και με δυνατό αριστερό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 3-0!

Πλέον, στη ρεβάνς του «Κλεάνθης Βικελίδης» την ερχόμενη Πέμπτη (15/8), οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη θα χρειαστεί να παρουσιαστούν πολύ πιο συγκεντρωμένοι και αποφασιστικοί, ψάχνοντας ένα… θαύμα προκειμένου να βρεθούν αυτοί στα Play Off του Europa League αντί της Μόλντε.  

Μόλντε – Άρης 3-0 (COSMOTE SPORT 2 HD)

Γκολ: 27′ Βολφ Έικρεμ, 32′ Χέσταντ, 87′ Έλινγκσεν

 

 

 

 

Κίτρινες κάρτες: Χουσεΐν, Χόγκεν, Κνούντσον – Δεληζήσης

Κόκκινες κάρτες: 64′ Βέλεθ

 

 

Μόλντε: Κράνινχ, Μπγιόρνμπακ, Γκάμπριελσεν, Βολφ Έικρεμ, Τζέιμς, Χουσεΐν (74′ Έλινγκσεν), Ορσνές, Χαραλσέιντ, Χέσταντ (90′ Μόστρεμ), Χόγκεν, Ομοϊχουάνφο (85′ Κνούντσον).

Άρης: Κουέστα, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Βέλεθ, Κόρχουτ, Ματίγια, Μπάσα (69′ Δεληζήσης), Σάσα, Ντιγκινί, Ιντέγε (80′ Λάρσον), Τόνσο (74′ Φετφατζίδης).

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης