To μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (ΝOVA 1, 19.30) ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής της Super League.

Το συγκεκριμένα παιχνίδι έχει αποκτήσει χαρακτήρα τελικού για τους «κίτρινους», οι οποίοι θέλουν τη νίκη προκειμένου να κρατήσουν ζωντανές τις όποιες ελπίδες τους έχουν απομένει για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός φυσικά από το βαθμολογικό ενδιαφέρον που έχει το ματς για τους γηπεδούχους υπάρχει και το γόητρο, καθώς πάντα μία νίκη κόντρα στον «δικέφαλο» του Βορρά έχει μεγάλη σημασία για τον κόσμο του συλλόγου.

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι ο Σούλης Παπαδόπουλος σκοπεύει να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-4-2 σε ρόμβο με επιπλέον χαφ είναι η πρώτη επιλογή. Συγκεκριμένα, την εστία θα υπερασπιστεί ο Διούδης, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Βαγγέλη, Κύργια, Ηρακλή (ή Γιαννίτση) και Τσουμάνη.

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Τσιάρας, με τους Καμινιώτη (Σουνά), Οικονομόπουλο ως εσωτερικούς μέσους και τον Τάτο σε ελεύθερο ρόλο. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Αγκάνθο και Μανιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την αποστολή του Άρη συμπληρώνουν οι Γουναρίδης, Ψυχογιός, Νταμαρλής, Καραγκούνης, Καραγιάννης, Βλάχος και Αγγελούδης. Εκτός έμειναν οι τιμωρημένοι Μπουγαΐδης, Μπασέτας και οι τραυματίες Πουλίδο, Τριανταφυλλάκος.

Στην αντίπερα όχθη ο ΠΑΟΚ, μετά την επικράτηση επί του Ολυμπιακού θα παραταχθεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με στόχο τη νίκη, καθώς οι βαθμοί είναι αρκετά σημαντικοί ενόψει της συμμετοχής του στα πλέι οφ.

Ο Γεωργιάδης αναμένεται να παρατάξει τους «ασπρόμαυρους» με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Γλύκος, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Σκόνδρα, Βίτορ, Ινσαουράλδε και Τζαβέλλα. Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Κάτσε, με τους Νάτχο και Κατσουράνη εσωτερικούς μέσους.

Την τριάδα της επίθεσης αποτελέσουν οι Λούκας, Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γκσπούρνινγκ, Κίτσιου, Νίνης, Βούκιτς, Στοχ, Γεωργιάδης και Χούσεν. Εκτός έμειναν οι Λάζαρ, Μαντούρ και Λίνο.

Σε ό,τι αφορά την προϊστορία σε 53 αναμετρήσεις (μαζί με τα πλέι οφ), ο Άρης μετράει 19 νίκες, ο ΠΑΟΚ 12, ενώ 22 παιχνίδια τους έχει λήξει ισόπαλα.

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο δικέφαλος του Βορρά είναι αήττητος στα έξι τελευταία ντέρμπι (από το εντός έδρας 0-1 στις 3/10/2010).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης