Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 του Άρη στη Τούμπα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, που διεξήχθη στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προηγήθηκε στο 69’ με πέναλτι του Σβαμπ, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ξεκίνημα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ήταν νωθρό, με τον ΠΑΟΚ να έχει έναν σχετικό έλεγχο λόγω της τακτικής του Άρη να παραχωρήσει χώρους στους γηπεδούχους και να παίξει με αντεπιθέσεις.

Η πρώτη καλή φάση στον αγώνα έγινε στο 28′, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια που έδιωξε σε κόρνερ ο Κουέστα. Πιο νωρίς, οι γηπεδούχοι ζήτησαν δύο φορές πέναλτι σε περιπτώσεις πτώσης των Ουάρντα και Βαρέλα, που όμως δεν… συγκίνησαν τον Λευκορώσο ρέφερι.

Στo 32′ o Άρης απάντησε στις ευκαιρίες. Με ενέργειά του ο Γκαρσία από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, όμως το σουτ κόντραρε κι έφυγε κόρνερ. Χωρίς συγκινήσεις και αγωνιστικές «αναταράξεις» ολοκληρώθηκε το ημίχρονο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο επιθετικός και στο 46′ με την πρώτη προσπάθειά του, ο Σφιντέρσκι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει μια φάση στα καρέ του Κουέστα. Στο 50′ ο Γκάμα σούταρε στην εστία του Πασχαλάκη, με τον τελευταίο να αποκρούει σταθερά.

Ο Άρης στην συνέχεια οργάνωσε την μεσοαμυντική του λειτουργία, έκλεισε τους διαδρόμους και περιόρισε τους γηπεδούχους σε ένα ατέρμονο παιχνίδι χωρίς άμεσα αποτελέσματα. Από το 62′ ο Πάμπλο Γκαρσία αναγκάστηκε να κάνει τριπλή αλλαγή χωρίς διαφοροποίηση τακτικής, παρά μόνο προσώπων.

Στο 67΄ο Κρμέντσικ κέρδισε πέναλτι από πάτημα του Σάσα που δόθηκε με την χρήση VAR και αξιοποίησε ένα λεπτό αργότερα ο Στέφαν Σβαμπ. Το 1-0 ανάγκασε τον Άρη να βγει από την αμυντική του λειτουργία και να γίνει επιθετικός ώστε να φτάσει στο γκολ. Ο ΠΑΟΚ παράλληλα δεν οπισθοχώρησε και διατήρησε την επιθετική του τακτική.

Στο 80′ ο Άρης πλησίασε στην ισοφάριση, αλλά το ωραίο σουτ του Μάνου εξουδετέρωσε σωτήρια ο Πασχαλάκης. Στην αντεπίθεση ο ΠΑΟΚ πλησίασε στο δεύτερο γκολ, αλλά το ωραίο σουτ του Κρμέντσικ έδιωξε την τελευταία στιγμή ο Κουέστα.

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε πρόβλημα να κρατήσει το νικηφόρο αποτέλεσμα και να το εδραιώσει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με ένα δεύτερο γκολ που σημείωσε ο Ζίφκοβιτς με ιδανικό τελείωμα από ασίστ του Μιχάι. Ο Άρης είχε παραδώσει το πνεύμα και στο 90+3′ σουτ του Μουργκ έδιωξε σε κόρνερ ο Κουέστα.

Η νίκη του ΠΑΟΚ ήταν δίκαιη και καθαρή και πλέον τον φέρνει «αγκαλιά» με την δεύτερη θέση στο φετινό πρωτάθλημα, στόχος που ήταν ο πλέον εφικτός από την μέση της σεζόν και μετά.

ΠΑΟΚ – Άρης 2-0 (Novasports 1)

Γκολ: 69′ πεν. Σβαμπ, 90’+1 Α. Ζίβκοβιτς

 

 

Κίτρινες κάρτες: Μιχαηλίδης, Σβαμπ, Κρμέντσικ – Μπεναλουάν, Γκάμα, Μπερτόγλιο

Κόκκινες κάρτες:

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (62′ Λύρατζης), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ροντρίγκο, Ντάγκλας, Σβαμπ (78′ Μουργκ), Μπάμπα (86′ Μιχάι), Α. Ζίβκοβιτς, Ουάρντα (62′ Τσιγγάρας), Σφιντέρσκι (62′ Κρμέντσικ).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Ρόουζ, Μπεναλουάν, Ιωάννου (73′ Μπρούνο), Σάσα, Ματίγια (83′ Μήτρογλου), Σούντγκρεν (73′ Μπερτόγλιο), Γκάνεα, Ματέο Γκαρσία (57′ Μαντσίνι), Γκάμα, Σάντε Σίλβα (56′ Μάνος).  

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης