Την τρίτη του ήττα σε ισάριθμα φιλικά παιχνίδια γνώρισε ο Άρης.

Οι κίτρινοι» έχασαν την Παρασκευή με 3-0 από την PSV Αϊντχόφεν στο Ούστερχουτ της Ολλανδίας, στο πιο δυνατό παιχνίδι προετοιμασίας που έδωσαν μέχρι σήμερα οι Θεσσαλονικείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο απολογισμός σίγουρα δεν είναι και ο καλύτερος δυνατός για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη – αφού είχαν προηγηθεί οι ήττες με 5-1 από τη Φορτούνα Σιτάρντ και με 3-0 από τη Γάνδη – ωστόσο ο Έλληνας τεχνικός δείχνει να έχει καταλήξει σε μεγάλο βαθμό στους 11 που θα ξεκινήσει απέναντι στην ΑΕ Λεμεσού στις 25 Ιουλίου, στο πρώτο παιχνίδι για τον Β’ προκριματικό γύρο του Europa League.

Ο προπονητής του Άρη παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 4-2-3-1, με τον Έμαν κάτω από τα δοκάρια, τους Κωνσταντινίδη, Κόρχουτ στο δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας, αντίστοιχα, με τους Βέλεθ και Ρόουζ να συνθέτουν το δίδυμο των στόπερ.

Μπροστά από την τετράδα της άμυνας ήταν οι Μπάσα και Ματίγια, με τους Ντιγκινί και Φετφατζίδη σε ρόλο εξτρέμ και τον Τόνσο πίσω από τον προωθημένο Ιντέγε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «κίτρινοι» ξεκίνησαν πιο ορεξάτοι από τους Ολλανδούς, δεν απειλήθηκαν στο πρώτο μέρος, αντίθετα είχαν και δοκάρι στο 38′ σε προσπάθεια του Τόνσο. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, όμως, μετά από φάση διαρκείας και παρά την προσπάθεια του Έμαν, η μπάλα – πιθανότατα – πέρασε ολόκληρη την τελική γραμμή της εστίας του Άρη από την προσπάθεια του Μάλεν και μετά από παρεμβολή του… Ρόουζ.

Με τον ίδιο τρόπο, γκολ δηλαδή για την PSV, ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο.

Ο Μάλεν εκμεταλλεύτηκε τη λανθασμένη έξοδο του Έμαν και με κεφαλιά “έγραψε” το 2-0 στο 48′. Το γκολ αυτό έριξε ψυχολογικά τους Θεσσαλονικείς και οι πολλές αλλαγές δεν τους βοήθησαν να βρουν ρυθμό.

Αντίθετα, ο νεοεισελθών Πιρόε διαμόρφωσε με σουτ στο 85′ το τελικό 3-0, με τους Ολλανδούς να χάνουν ενδιάμεσα και μια-δυο ακόμη καλές ευκαιρίες να βρουν δίχτυα. Ένα καλό σουτ του Ντουάρτε στις καθυστερήσεις, που βρήκε σε ετοιμότητα τον Ρούιτερ, ήταν ό,τι καλύτερο ως το τέλος του φιλικού.

Aϊντχόφεν (Μαρκ φαν Μπόμελ): Ζόετ (63′ Ρούιτερ), Λούκασεν (63′ Σούλας), Φιργκέφερ (63′ Ντε Χάας), Χένριξ (63′ Αμπουκλάλ), Λάμερς (63′ Βέρεθ), Μπρούμα (63′ Ράμσελααρ), Μάλεν (63′ Γκάκπο), Μπεργκβάιν (63′ Ιχατάρεν), Ροσάριο (63′ Σάντιλεκ), Ντάμφρις (63′ Τέζε), Τόνισεν (63′ Πιρόε

Άρης (Σάββας Παντελίδης): Έμαν, Κόρχουτ (85′ Τσαγκαλίδης), Κωνσταντινίδης (85′ Μπαγκαλιάνης), Βέλεθ (73′ Σόουζα), Ρόουζ (73′ Δεληζήσης), Μπάσα, Ματίγια (85′ Μπαούτσης), Ντιγκινί, Φετφατζίδης (56′ Ντουάρτε), Τόνσο (70′ Μαρτίνεζ), Ιντέγε (70′ Γιουνές / 90′ Κλεμέντε)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης