Σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα βρίσκεται η Εθνική Παίδων πριν από την πρεμιέρα της στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εναντίον του Αζερμπαϊτζάν στον 9ο όμιλο της διοργάνωσης, οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν στην Πάτρα και στη Ναύπακτο.

Το τουρνουά θα αρχίσει στις 13 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 19 του μηνός. Οι συμμετέχουσες Εθνικές Ομάδες (Ελλάδα, Γερμανία, Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν) θα παίξουν για τις δύο πρώτες θέσεις του προκριματικού γκρουπ, οι οποίες οδηγούν σε απευθείας πρόκριση στον γύρο elite (υπό προϋποθέσεις περνούν και οι 3οι από τέσσερις ομίλους).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο πριν από τη σέντρα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τάσος Θέος μιλά για την ομάδα του και το τουρνουά:

-Συμμερίζεστε την άποψη ότι σε τέτοιες αγωνιστικές περιστάσεις η αρχή, η πρεμιέρα, είναι το ήμισυ του παντός;

«Ναι, το πρώτο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια του τουρνουά και ιδιαίτερα σε αυτές τις ηλικίες παίζει ρόλο η ψυχολογία. Ένα θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι δίνει ώθηση και δυναμική στους παίκτες, καθώς τους απαλλάσσει από το όποιο άγχος και τους βοηθά να δείξουν το ταλέντο τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Ποια είναι η εικόνα που έχουμε για τους αντιπάλους μας;

«Η Γερμανία είναι μια μεγάλη δύναμη και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο από τις κορυφαίες ομάδες. Σε ό,τι αφορά το Αζερμπαϊτζάν και το Καζακστάν, τα παρακολουθούμε σε φιλικούς αγώνες που έχουν δώσει και έχει γίνει ανάλυση για τις δυνατότητές τους. Σημασία έχει πώς θα εμφανιστούμε εμείς, τόσο ως ομαδική λειτουργία όσο και ως μονάδες».

-Ποια πλεονεκτήματα έχει αυτή η φουρνιά παικτών;

«Είναι πολύ ποιοτική φουρνιά. Με σωστή δουλειά και, επαναλαμβάνω, μέσα από ομαδική λειτουργία, θα καταφέρουν να δείξουν την αξία τους».

-Είναι αβαντάζ το γεγονός ότι οι αγώνες διεξάγονται στην Ελλάδα ή μήπως αγχώνει τους παίκτες σας;

«Από τη μία μας δίνει δύναμη και καλή ψυχολογία, διότι θα αγωνιστούμε στην έδρα μας. Από την άλλη, υπάρχει ένα αίσθημα ευθύνης. Εξαρτάται πώς το προσεγγίζει ο καθένας. Ελπίζω να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης