Ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση της εφετινής Premiership χωρίς ήττα βρίσκεται η Ρέιντζερς. Η ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ, η οποία έχει εξασφαλίσει τον τίτλο, συνέτριψε 4-1 τη Σέλτικ στο Old Firm, όπως είναι γνωστό το ντέρμπι των δύο αιώνιων αντιπάλων από τη Σκωτία, και αύξησε στους 23 βαθμούς το προβάδισμά της έναντι των «Κελτών».

Παράλληλα, οι «Τζερς» διατήρησαν το εφετινό αήττητό τους στο πρωτάθλημα, καθώς μετρούν πλέον 30 νίκες και έξι ισοπαλίες σε 36 παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων 18 επιτυχιών σε ισάριθμους αγώνες στο «Άιμπροξ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 26΄ ο Ρουφ άνοιξε το σκορ για τη Ρέιντζερς, ενώ αμέσως μετά το γκολ η Σέλτικ έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο διαιτητής απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον ΜακΓκρέγκορ. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα οι «καθολικοί» ισοφάρισαν με τον Εντουάρ (30΄), ωστόσο η Ρέιντζερς πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα προηγούμενη 2-1, καθώς ο Μορέλος πέτυχε και δεύτερο γκολ για τους γηπεδούχους στο 33΄. Στο β΄ μέρος οι «διαμαρτυρόμενοι» πέτυχαν άλλα δύο γκολ, με τον Ρουφ στο 57΄ και τον Ντεφόου στις καθυστερήσεις (90+2΄). Ο Βασίλης Μπάρκας ήταν στην αποστολή της Σέλτικ, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρέιντζερς τελειώνει τη σεζόν χωρίς ήττα σε πέντε Old Firm με τη Σέλτικ, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά την αγωνιστική περίοδο 1999-2000 υπό την τεχνική ηγεσία του Ντικ Άντβοκαατ.

Η 3η αγωνιστική των πλέι οφ και των πλέι άουτ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέι οφ

Λίβινγκστον-Αμπερντίν 1-2

Χιμπέρνιαν-Σεντ Τζόνστον 0-1

Ρέϊντζερς-Σέλτικ 4-1

Βαθμολογία (σε 36 αγώνες)

Ρέιντζερς 96 – Πρωταθλήτρια

Σέλτικ 73

Χιμπέρνιαν 59

Αμπερντίν 56

Σεντ Τζόνστον 44

Λίβινγκστον 44

Πλέι άουτ

Μάδεργουελ-Κιλμάρνοκ 2-0

Νταντί Γιουνάϊτεντ-Ρος Κάουντι 0-2

Σεντ Μίρεν-Χάμιλτον 1-2

Βαθμολογία (σε 36 αγώνες)

Μάδεργουελ 44

Σεντ Μίρεν 43

Νταντί Γιουν. 42

Ρος Κάουντι 33

Κιλμάρνοκ 32

Χάμιλτον 30

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης