Αφιερωμένη στο ρατσισμό η 9η αγωνιστική της Superleague

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013, 05:00
Αφιερωμένη στο ρατσισμό η  9η αγωνιστική της Superleague
Αφιερωμένη στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία της FARE (Football Αgainst Racism in Europe) κατά του ρατσισμού θα είναι η ένατη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Superleague, που θα διεξαχθεί το τριήμερο 26-28 Οκτωβρίου. Η συγκεκριμένη δράση συνεχίζεται για έβδομη συνεχή χρονιά και τελεί υπό την αιγίδα της UEFA και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Το μήνυμα της αλληλεγγύης σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και του δικαιώματος στη διαφορετικότητα βρίσκει ιδανικό πρεσβευτή το ποδόσφαιρο», δήλωσε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Γιάννης Μώραλης, αναφορικά με την ενέργεια.

«Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία, με δεδομένη την κρίση αλλά και τα κοινωνικά προβλήματα που διογκώνονται εξαιτίας της, η πρωτοβουλία αυτή που λαμβάνει η διοργανώτρια αρχή -σε συνεργασία με τη FARE και υπό την αιγίδα της UEFA και της Ευρωπαϊκής Ένωσης- για έβδομη αγωνιστική περίοδο, βοηθά στην αποδοχή της διαφορετικότητας από τους Έλληνες και τους μετανάστες μέσω του πιο δημοφιλούς αθλήματος, του ποδοσφαίρου», συνέχισε ο κ. Μώραλης.

«Στέλνουμε θετικά μηνύματα σε όλες τις ηλικίες και τα κοινωνικά στρώματα: το ποδόσφαιρο λέει όχι στο ρατσισμό και στις κάθε είδους διακρίσεις! Στους δύσκολους καιρούς που διανύει η κοινωνία μας, είναι θετικό να προβάλλονται πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στη συμφιλίωση και την άμβλυνση των διαφορών, αξιοποιώντας την τεράστια δυναμική που έχει το ποδόσφαιρο στη χώρα μας. Η Superleague στηρίζει το δικαίωμα στη διαφορετικότητα για όλους και στέκεται για μια ακόμα χρονιά αρωγός στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης της FARE, υπό την αιγίδα της UEFA και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», προσέθεσε.

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των φιλάθλων, θα διανεμηθούν κόκκινες κάρτες στους θεατές σε όλα τα γήπεδα με το σύνθημα «Κόκκινη κάρτα στο ρατσισμό!», ενώ παράλληλα όλοι οι ποδοσφαιριστές και τα παιδιά που τους συνοδεύουν κατά την είσοδο στους αγωνιστικούς χώρους θα φορούν πολύχρωμα μπλουζάκια με μηνύματα κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού.

Επιμέλεια: Κατερίνα ΝινιούΤελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013, 05:00