Ο πρόεδρος της Λάτσιο, Κλαούντιο Λοτίτο είδε την τιμωρία του να αυξάνεται, από 7 σε 12 μήνες, ενώ η ομάδα του θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 200.000 ευρώ για παραβιάσεις της νομοθεσίας όσον αφορά την πανδημία Covid-19, όπως ανακοίνωσε η επιτροπή εφέσεων της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (FIGC) τη Μ. Παρασκευή (30/04).

Οι «λατσιάλι» είχαν υποβάλει έφεση, προσβάλλοντας τις αρχικές αποφάσεις του πειθαρχικού οργάνου στις 26 Μαρτίου, βάσει των οποίων είχαν τιμωρηθεί με 7 μήνες αποκλεισμό ο Λοτίτο και με πρόστιμο 150.000 ευρώ το κλαμπ. Οι αρχικές ποινές των 12 μηνών στους ιατρούς του κλαμπ, Ίβο Πουλτσίνι και Φάμπιο Ρόντια παρέμειναν ως είχαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η FIGC είχε ξεκινήσει έρευνα μετά από μία σειρά από θετικά δείγματα κορωνοϊού που ανιχνεύτηκαν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Οι επικεφαλής της Λάτσιο κατηγορήθηκαν ότι δεν είχαν ειδοποιήσει τις τοπικές υγειονομικές αρχές, μετά τα 8 θετικά δείγματα εντός του συλλόγου πριν από τον αγώνα του Champions League με τη βελγική Μπριζ και πριν από τον αγώνα με τη Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη στις αρχές Νοεμβρίου.

Τουλάχιστον ένας παίκτης από της Λάτσιο είχε ανιχνευτεί θετικός στα τεστ που πραγματοποίησε η UEFA, αλλά ήταν αρνητικός στα αντίστοιχα τεστ που διεξήχθησαν κατά την ίδια περίοδο για τη Serie A. Η ομοσπονδία επέκρινε επίσης τον σύλλογο για το ότι «δεν εμπόδισε» τρεις παίκτες να συμμετάσχουν στην προπόνηση της ομάδας στις 3 Νοεμβρίου, μολονότι είχαν ανιχνευτεί θετικοί στην Covid-19 την προηγούμενη ημέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης