Οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία, οι χειρότερες στην ιστορία της χώρας, εξακολουθούν να επηρεάζουν τα αθλητικά γεγονότα, αφού ο αγώνας ποδοσφαίρου γυναικών που ήταν προγραμματισμένος να γίνει αύριο στο Νιούκαστλ αναβλήθηκε λόγω της κακής ποιότητας του αέρα και των αναμενόμενων υψηλών θερμοκρασιών.

Εκατοντάδες πυρκαγιές έκαψαν περισσότερα από 10,3 εκατομμύρια εκτάρια (25,5 εκατομμύρια στρέμματα) γης, σκοτώνοντας 26 άτομα και περίπου 500 εκατομμύρια ζώα, ενώ κατέστρεψαν περισσότερα από 1.000 σπίτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αυστραλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η κακή ποιότητα του αέρα στην περιοχή Χάντερ, η οποία περιλαμβάνει το Νιούκαστλ, και οι θερμοκρασίες που αναμένεται να ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς Κελσίου την ώρα του ματς δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή του αγώνα στην W-League ανάμεσα στη Νιούκαστλ και την Αδελαΐδα, ο οποίος μετατίθεται για την 1η Φεβρουαρίου.

Να σημειωθεί ότι η ομοσπονδία τένις της χώρας (TA) μετακίνησε ένα τουρνουά χαμηλότερου επιπέδου από την Καμπέρα, ενώ έκανε γνωστό ότι μπορεί να μετακινηθεί και η ημερομηνία στο Αυστραλιανό Όπεν της Μελβούρνης, το πρώτο τουρνουά Grand Slam του έτους, εάν η ποιότητα του αέρα επιδεινωθεί. Παράλληλα, μελετάται το ενδεχόμενο διεξαγωγής του σε κλειστά γήπεδα.

Οι παίκτες του τένις έχουν δεσμευτεί να δωρίσουν χρήματα για κάθε άσο που πετυχαίνουν ενώ βρίσκονται στην Αυστραλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης