Το πρωτάθλημα της Αυστραλίας (A-League) είναι από τα ελάχιστα στον κόσμο που συνεχίζεται έστω και χωρίς θεατές, παρά τις πιέσεις των ομάδων να σταματήσουν τα ματς, καθώς η ομοσπονδία αντιτείνει τις μεγάλες απώλειες στα έσοδα από τα τηλεοπτικά.

Το θέμα έχει προκαλέσει σάλο και δριμεία κριτική κατά της ομοσπονδίας της χώρας, την οποία κατηγορούν πως προτάσσει τα χρήματα από τη δημόσια υγεία. Τα ΜΜΕ της χώρας καλούν την κυβέρνηση να προχωρήσει η ίδια στην απόφαση για την αναστολή του πρωταθλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί πάντως πως η Αυστραλία δεν είναι η μοναδική χώρα στην οποία υπάρχει ποδοσφαιρική δραστηριότητα, αψηφώντας τις διεθνείς συνθήκες ασφαλείας και υγιεινής. Αγωνιστική δράση υπάρχει ακόμα σε μία ευρωπαϊκή, μία αφρικανική και δύο ασιατικές χώρες. Ματς διεξάγονται στη Λευκορωσία, με τον εκπρόσωπο Τύπου της λίγκας να τονίζει ότι το πρωτάθλημα τώρα ξεκινά και προς το παρόν δεν υπάρχει ανησυχία.

Το πρωτάθλημα δεν έχει διακοπεί στο Μπαχρέιν, στο οποίο έχουν διεξαχθεί έντεκα αγωνιστικές, αλλά ούτε και σε αυτό της Σιγκαπούρης, το οποίο βρίσκεται στα πρώτα παιχνίδια του. Στη Νιγηρία μέχρι πρότινος συνεχίζονταν οι αναμετρήσεις του πρωταθλήματος, αλλά μόλις την Τετάρτη (18/3) η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας ανακοίνωσε την αναβολή μέχρι νεοτέρας.

Έτσι η μοναδική αφρικανική χώρα στην οποία συνεχίζεται το πρωτάθλημα είναι η Ανγκόλα, η οποία, αν και ακόμη δεν έχει καταγράψει επιβεβαιωμένο κρούσμα, αποφάσισε τελικά τα παιχνίδια να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης