Από 2,5 έως 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ εκτιμάται ότι θα έχαναν από την εμπορική αξία τους οι 12 ιδρυτικοί σύλλογοι της ευρωπαϊκής Super League, η οποία βέβαια κατέρρευσε, 60 ώρες μετά την ανακοίνωση της δημιουργίας της.

Αυτό αναφέρει η ιστοσελίδα της Brand Finance, κορυφαίας συμβουλευτικής εταιρείας για την αποτίμηση αξίας, η οποία παρακολουθεί την οικονομική αξία των ποδοσφαιρικών συλλόγων εδώ και 15 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρεται, η εκτίμηση της συνολικής αξίας για τις 50 κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες είναι 19,5 δισ. ευρώ, με τις 12 που ήταν εκείνες που ίδρυσαν την ESL να αποτελούν το 56% ή διαφορετικά 10,8 δισ. ευρώ.

Αυτό δείχνει την κυρίαρχη εμπορική θέση που κατέχουν ήδη, και είναι πιθανώς μέρος του λόγου για τον οποίο πίστευαν ότι θα μπορούσαν να μεταπηδήσουν στην ESL χωρίς κυρώσεις.

Στο χειρότερο σενάριο, ο αντίκτυπος στην αξία τους θα μπορούσε ενδεχομένως να φτάσει τα 4,3 δισ. ευρώ, χάνοντας την υποστήριξη οπαδών και χορηγών και επηρεάζοντας περαιτέρω όλες τις ροές εσόδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανάλυσή της Brand Finance δείχνει ότι η κίνηση δημιουργίας της Super League θα προκαλούσε οικονομική ζημιά όχι μόνο στους «12», αλλά και στους άλλους συλλόγους στα πρωταθλήματά τους, οι οποίοι ενδέχεται να έχαναν έως και το 25% της αξίας τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης