Οι σύλλογοι της Premier League απέρριψαν την εκ νέου εφαρμογή των πέντε αλλαγών ανά αγώνα στη συνεδρίαση των μετόχων, όμως, ενέκριναν τις επιπρόσθετες αλλαγές ποδοσφαιριστών σε περίπτωση διάσεισης, ενώ οι προπονητές μπορούν πλέον να έχουν εννέα παίκτες στον πάγκο, αντί για τους επτά που ισχύει σήμερα.

Οι σύλλογοι της μεγάλης κατηγορίας ψήφισαν για τρίτη φορά κατά του κανονισμού που επιτρέπει να γίνονται πέντε αλλαγές σε κάθε παιχνίδι, ωστόσο αρκετοί προπονητές ζητούσαν την εφαρμογή αυτού του μέτρου. Ο τεχνικός της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, το χαρακτήρισε «αναγκαιότητα» και ο ομόλογός του της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, δήλωσε ότι το τωρινό όριο των τριών αλλαγών είναι μια «καταστροφή». Όμως, η σχετική πρόταση δεν κατάφερε γι’ ακόμη μια φορά να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 14 ψήφους μεταξύ των 20 συλλόγων στη σχετική συνεδρίαση. Αντίθετα, οι ομάδες θα επιτρέπεται να έχουν εννέα παίκτες στον πάγκο, ενώ μέχρι τώρα είχαν επτά. Το συγκεκριμένο μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από τις αναμετρήσεις για την 14η αγωνιστική της Premier League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρ’ όλα αυτά, οι σύλλογοι ψήφισαν υπέρ του να γίνονται αλλαγές παικτών σε περίπτωση διάσεισης, με μάξιμουμ δύο αντικαταστάσεις ανά ομάδα σε κάθε παιχνίδι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης