Κεντρικό μέλος των διαπραγματεύσεων, που διεξάγονται μεταξύ των ραδιοτηλεοπτικών φορέων της Ligue 1 και των προέδρων των συλλόγων, ο Νασέρ Αλ Κελαϊφί -πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν και «ισχυρός άνδρας» του ομίλου BeIN Media Group- εξέφρασε την άποψη πως απαιτείται ενότητα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Πρέπει να μάθουμε από αυτήν την κρίση, μαζί, έτσι ώστε να βγούμε ισχυρότεροι για το μέλλον του ποδοσφαίρου στη Γαλλία», δήλωσε με νόημα ο Αλ Κελαϊφί στο «RMC Sport», αναφερόμενος στην αναβολή των διοργανώσεων και πρόσθεσε: «Πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι και να σταματήσουμε τις εγωϊστικές συμπεριφορές. Εάν υπάρχει μια στιγμή που πρέπει να συνεργαστούμε, είναι τώρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς για την πιθανή σύγκρουση συμφερόντων σχετικά με την παρουσία του στις διαπραγματεύσεις με το Canal +, το BeIN Sports και τους συλλόγους, ο Αλ Κελαϊφί, εξήγησε: «Δεν επέλεξα να συμμετάσχω σε αυτές τις διαπραγματεύσεις. Αν είχα σκεφτεί μόνο το προσωπικό μου συμφέρον, θα είχα αρνηθεί, αλλά πάντα πίστευα ότι το συλλογικό συμφέρον, αυτό του γαλλικού ποδοσφαίρου, πρέπει να υπερισχύει των προσωπικών συμφερόντων και των εγωισμών. Έτσι, αφού το συζήτησα με τους άλλους προέδρους, καθώς και με τον Μαξίμ Σααντά (σ.σ. πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Canal +), αποφάσισα να λάβω μέρος σ΄ αυτές τις διαπραγματεύσεις. Όλοι γνωρίζουμε τι διακυβεύεται. Λαμβάνοντας υπ΄ όψιν τις αβεβαιότητες που δημιουργεί η τρέχουσα κρίση, διακυβεύεται η επιβίωση ορισμένων ομάδων της L1 και της L2».

Όσον αφορά στα πρωταθλήματα, ο επικεφαλής των μόνιμων πρωταθλητών Γαλλίας, σχολίασε: «Πάντα έλεγα ότι έπρεπε να εμείνουμε σε μια αρχή. Να ολοκληρώσουμε τις διοργανώσεις, με βάση τη δημόσια υγεία, αλλά και τις αποφάσεις της κυβέρνησης και της UEFA. Θα το αντιμετωπίσουμε, αλλά τίποτα δεν θα είναι απλό. Θα χρειαστεί χρόνος για να βρεθεί μια ισορροπία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης