Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλόγων (ECA) και της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, μιλώντας στην Γενική Συνέλευση της ECA σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, υπεραμύνθηκε του νέου οικονομικού Fair Play της UEFA, αναφέρθηκε στο «μνημόνιο συνεργασίας» με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία έως το 2030, χαρακτηρίζοντάς το ως «την πιο σημαντική εξέλιξη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο», ενώ έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την διασφάλιση της οικονομικής σταθερότητας.

Αναφέρθηκε επίσης στο ταμείο ανάκαμψης, στην κατανομή των εσόδων στους συλλόγους και στη νέα μορφή των διοργανώσεων από τη σεζόν 2024/25, αλλά και στη σημασία της διαφορετικότητας, αναλύοντας τις πέντε στρατηγικές προτεραιότητες της ECA

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα μέλη της ECA συγκαταλέγονται και έξι ελληνικές ομάδες, οι ΑΕΚ, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός.

«Οικονομική σταθερότητα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο»

«Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να διασφαλίσουμε την οικονομική σταθερότητα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Το προγραμματισμένο Ταμείο Ανάκαμψης είναι κρίσιμο για τους συλλόγους μας. Η Covid-19 μας επηρέασε όλους, συλλόγους όλων των μεγεθών. Οι νέοι κανόνες χρηματοοικονομικής βιωσιμότητας είναι μια θετική εξέλιξη. Οι κανόνες ελέγχουν το κόστος. Ενθαρρύνουν τις επενδύσεις και τους νέους επενδυτές. Θα βοηθήσουν στη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ποδοσφαίρου. Αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Πρέπει να σκεφτόμαστε μακροπρόθεσμα, όχι βραχυπρόθεσμα» είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο Αλ Κελαϊφί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μνημόνιο συνεργασίας με την UEFA

«Η δεύτερη προτεραιότητά μας είναι η οικοδόμηση ισχυρότερων σχέσεων στην ECA. Θα πρέπει να είμαστε περήφανοι που η φωνή των συλλόγων μας βρίσκεται στο επίκεντρο της λήψης αποφάσεων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η κοινή μας δράση με την UEFA είναι η πιο σημαντική εξέλιξη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τον τελευταίο καιρό. Βασίζεται σε μια σχέση εμπιστοσύνης και αποτελεί παράδειγμα προοδευτικής μεταρρύθμισης. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η UEFA και η ECA υπέγραψαν μια Επιστολή Πρόθεσης για τη σύναψη ενός νέου Μνημονίου Συνεργασίας έως το 2030. Αυτό θα κάνει τη συνεργασία μας ακόμα πιο δυνατή. Θα συνεργαστούμε στενά με την UEFA για τη νέα μορφή στις διοργανώσεις από τη σεζόν 2024/25. Θα υπάρξουν πιο συναρπαστικά παιχνίδια. Τα έσοδά μας θα αυξηθούν» πρόσθεσε.

Η κατανομή ων εσόδων

«Η κατανομή των εσόδων είναι το επόμενο σημαντικό θέμα για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η διανομή πρέπει να είναι δίκαιη. Θα συνεχίσουμε να οικοδομούμε σχέσεις με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. FIFA, UEFA, CAF, συνομοσπονδίες, πρωταθλήματα, εθνικές ομοσπονδίες και τους φιλάθλους.

Η σχέση μας με οργανισμούς όπως η ΔΟΕ, η Φόρμουλα Ένα και το Harvard Business School δείχνει ότι η ECA είναι ανοιχτή και προωθεί ιδέες» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ECA.

Τα προνόμια για τα μέλη της ECA και το «ευχαριστώ» στη Σουλούκου

«Η τρίτη προτεραιότητά μας είναι η δημιουργία καλύτερων προνομίων για τα μέλη του ECA.

Η τέταρτη προτεραιότητά μας είναι η Διαφορετικότητα και η Ένταξη. Στη Γενική μας Συνέλευση στη Γενεύη δεσμευτήκαμε ότι θα διευρύνουμε τα μέλη μας. Είμαι χαρούμενος που σημειώσαμε πρόοδο. Ευχαριστώ τη Λίνα Σουλούκου για όλη τη δουλειά της» τόνισε, κάνοντας αναφορά στην Ελληνίδα δικηγόρο, πρώην γενική διευθύντρια του Ολυμπιακού.

«Το ποδόσφαιρο γυναικών συνεχίζει να αναπτύσσεται. Ευχαριστώ όλες τις γυναίκες μας παίκτριες, είστε έμπνευση. Ωστόσο, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Το γυναικείο ποδόσφαιρο χρειάζεται μεγάλες επενδύσεις για να συνεχίσει να αναπτύσσεται.

Η πέμπτη προτεραιότητά μας είναι το ανανεωμένο πνεύμα και οι αξίες του ECA. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, δείξαμε τη δύναμή μας όταν συνεργαζόμαστε. Δεν πρέπει να εστιάζουμε στο παρελθόν, αλλά ο κόσμος δεν πρέπει να ξεχνά από πού ήρθαμε πριν από ένα χρόνο. Κάποιοι προσπάθησαν να μας χωρίσουν. Μιλάμε, μοιραζόμαστε ιδέες, ακούμε. Κάνουμε και προσφέρουμε περισσότερα. Αυτό είναι το πνεύμα που θα διαμορφώσει το μέλλον του ευρωπαϊκού συλλογικού ποδοσφαίρου. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Είμαστε μια οικογένεια».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης