Μπροστά σε 14.000 οπαδούς της που έδωσαν βροντερό παρόν στο «Μεάτσα», η Άιντραχτ Φρανκφούρτης πέτυχε τεράστια πρόκριση εις βάρος της Ίντερ. Μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα, η γερμανική ομάδα επικράτησε με 1-0 στην Ιταλία και πήρε πανηγυρικά το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς του Europa League.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Άρσεναλ επικράτησε 3-0 της Ρεν και με συνολικό σκορ των δύο αγώνων 4-3 προκρίθηκε στα προημιτελικά. Τα γκολ σημείωσαν οι Ομπαμεγιάνγκ (5’, 72’) και Μάιτλαντ-Νάιλς (15’).

 

Η Βιγιαρεάλ κέρδισε 2-1 τη Ζενίτ και ζευγάρωσε τις νίκες της μετά και το 3-1 του πρώτου αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η Μπενφίκα στην παράταση απέκλεισε την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, επικρατώντας με 3-0. Στην κανονική διάρκεια οι Πορτογάλοι κέρδισε 1-0 με το γκολ του Τζόνας και ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα. Στον έξτρα χρόνο η πρόκριση ήρθε με τα γκολ των Φερέιρα (94’) και Γκριμάλντο (105’).

 

Στην παράταση κρίθηκε και το ματς Σλάβια Πράγας-Σεβίλλη (4-3), με τους Τσέχους να παίρνουν την πρόκριση. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 2-2 στην κανονική διάρκεια, όπως και στο πρώτο ματς. Στον έξτρα χρόνο οι Ισπανοί σκόραραν με τον Βάσκεθ (98’) με τους Τσέχους να ισοφαρίζουν στο 102’ με τον Φαν Μπιούρεν. Το «χρυσό» γκολ για την Σλάβια σημείωσε στο 120′ ο Τραορέ.

 

Νωρίτερα, πρόκριση-θρίλερ πέτυχε η Βαλένθια στη Ρωσία επί της Κράσνονταρ, στο πρώτο… πιάτο των αγώνων ρεβάνς των «16» του Europa League. Η Κράσνονταρ προηγήθηκε στο 85΄ με το φοβερό γκολ του Σουλεϊμάνοφ, αλλά στο 93΄ ο Γουέδες ισοφάρισε (1-1) κι έστειλε τις «νυχτερίδες» στον… έβδομο ουρανό και στην κλήρωση της προημιτελικών Παρασκευής (15/03).

 

Από εκεί και πέρα η Τσέλσι συνέτριψε με 5-0 την Ντιναμό Κιέβου και προκρίθηκε πανηγυρικά μετά και το 3-0 του πρώτου αγώνα στο Λονδίνο.

 

Στην Αυστρία η Νάπολι έχασε με 3-1 από την Σάλτσμπουργκ, ωστόσο προκρίθηκε καθώς είχε κερδίσει 3-0 στο πρώτο ματς.

 

Αναλυτικά οι ομάδες που προκρίθηκαν: Βαλένθια (Ισπανία), Βιγιαρεάλ (Ισπανία), Άρσεναλ (Αγγλία), Τσέλσι (Αγγλία), Νάπολι (Ιταλία), Άιντραχτ (Γερμανία), Μπενφίκα (Πορτογαλία), Σλάβια Πράγας (Τσεχία).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης