Ανακοίνωση της ΚΕΔ κατά του ΣΚΑΪ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014, 18:03
Ανακοίνωση της ΚΕΔ κατά του ΣΚΑΪ
Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για στοχοποίηση των διαιτητών από το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, του οποίου ιδιοκτήτης είναι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος.

Η ανακοίνωση:


«Η διαρκής και συστηματική στοχοποίηση των Ελλήνων διαιτητών από τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την ιστοσελίδα skai.gr, των οποίων ιδιοκτήτης είναι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Ι. Αλαφούζος, πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο έρευνας της ελληνικής δικαιοσύνης.

Η διαρκής προβολή του δυσφημιστικού σπορ «Παράγκα και Όραμα» και οι συκοφαντικές αναφορές για τους διαιτητές σε δελτία ειδήσεων, πληθώρα εκπομπών και αναρτήσεων στο διαδίκτυο, σπιλώνουν συνειδήσεις και στοχοποιούν τους διαιτητές.

Είναι προφανές ότι οι εμπνευστές και οι εκτελεστές αυτής της εκστρατείας κατασυκοφάντησης δεν σταματούν ούτε μπροστά σε αποτρόπαιες πράξεις όπως η πρόσφατη απόπειρα ανθρωποκτονίας του Χριστόφορου Ζωγράφου ο οποίος είχε στοχοποιηθεί πολλάκις.

Καλούμε την πολιτεία και την ελληνική δικαιοσύνη να προστατεύσει τους Έλληνες διαιτητές, αφού είναι σαφές ότι η εκστρατεία λάσπης εναντίον τους έχει ως μόνο στόχο τον ψυχολογικό τους εκβιασμό και τον επηρεασμό τους.

Ταυτόχρονα τους θέτει σε κίνδυνο κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των καθηκόντων τους στα γήπεδα αλλά και στην καθημερινότητά τους μακριά από αυτά.

Η ΕΠΟ και η ΚΕΔ εμπιστεύονται απόλυτα τους Έλληνες διαιτητές και θα είναι δίπλα τους και ηθικά και ουσιαστικά σε όλες τις νομικές ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί ή θα προβούν από δω και στο εξής για να προστατεύσουν τόσο τους εαυτούς τους, τις οικογένειες και τα επαγγέλματά τους, όσο και την ελληνική διαιτησία στο σύνολό της».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014, 18:07