Ο υπεύθυνος διοργανώσεων της UEFA, Τζόρτζιο Μαρκέτι, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο διεξαγωγής του κρίσιμου αγώνα Σαχτάρ-Λιόν, για την 6η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Champions League, στο Χάρκοβο στις 12/12, λόγω του στρατιωτικού νόμου που έχει κηρύξει η ουκρανική κυβέρνηση. «Καμία αναμέτρηση της UEFA δεν μπορεί να διεξαχθεί σε έδαφος όπου ισχύει στρατιωτικός νόμος», ξεκαθάρισε ο Μαρκέτι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο Δουβλίνο, μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.

Η Σαχτάρ είναι υποχρεωμένη από το 2014 να δίνει τα ευρωπαϊκά της παιχνίδια μακριά από τη φυσική της έδρα, το Ντόνετσκ, λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή. Φέτος έχει χρησιμοποιήσει ως έδρα το στάδιο του Χάρκοβο, όμως η πρόσφατη κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας και η κίνηση του Κιέβου να κηρύξει στρατιωτικό νόμο σε όλη την περιοχή των συνόρων. Αξίζει να σημειωθεί, δε, ότι η UEFA μετέφερε για το Κίεβο την αναμέτρηση της περασμένης Πέμπτης (29/11) ανάμεσα στη Βόρσκλα και την Άρσεναλ, παρότι η πόλη Πόλταβα βρίσκεται στην κεντρική Ουκρανία και δεν επηρεάζεται από την επιβολή του στρατιωτικού νόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιχνίδι της Σαχτάρ θα μπορούσε να μεταφερθεί και αυτό το Κίεβο, ή ενδεχομένως στο Λβιβ, όπου η Σαχτάρ έδινε τους ευρωπαϊκούς αγώνες της από το 2014 έως το 2016.

Η Λιόν βρίσκεται στη δεύτερη θέση του 6ου ομίλου με 7 βαθμούς, δύο περισσότερους από την ουκρανική ομάδα, η οποία με νίκη την επόμενη Τετάρτη (12/12) παίρνει το εισιτήριο για τους «16» του Champions League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης