Ο Κάρλο Αντσελότι εξέφρασε την άποψη ότι ήταν λανθασμένη η επιλογή των ιδρυτικών μελών της ευρωπαϊκής Super League να συστήσουν μια «κλειστή» διοργάνωση που δεν βασίζεται στην αθλητική αξία. Παράλληλα, ο τεχνικός της Έβερτον υπογράμμισε ότι έκαναν λάθος που δεν έλαβαν υπόψη τις απόψεις των παικτών, των προπονητών και των φιλάθλων.

«Ήταν μια παράξενη ημέρα για κάθε υποστηρικτή του ποδοσφαίρου, μια έκπληξη. Ακούσαμε για τη Super League τους τελευταίους μήνες, αλλά ήμουν σίγουρος ότι δεν επρόκειτο να γίνει» δήλωσε ο Ιταλός τεχνικός, ενόψει της αυριανής εκτός έδρας αναμέτρησης των «τόφις» με την Άρσεναλ, και συνέχισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι 12 σύλλογοι έκαναν λάθος. Δεν έλαβαν υπόψη τη γνώμη των παικτών και των προπονητών και των φιλάθλων. Σε αντίθεση με το Champions League, όπου οι ομάδες πρέπει να προκριθούν μέσω του εγχώριου πρωταθλήματος, οι ιδρυτικές ομάδες της Super League εγγυήθηκαν στους εαυτούς τους μια θέση στη νέα διοργάνωση κάθε χρόνο».

O «Καρλέτο» συμπλήρωσε: «Το πιο σημαντικό μέρος, ήθελαν να φτιάξουν μια διοργάνωση χωρίς αθλητική αξία. Αυτό δεν είναι αποδεκτό… Αυτό είναι που δεν έλαβαν υπόψη, έκαναν λάθος».

Όσον αφορά τον αγώνα με την Άρσεναλ, όπου η Έβερτον θα επιδιώξει να βάλει τέλος σε ένα σερί πέντε αγώνων χωρίς νίκη, ο Αντσελότι θα έχει ξανά στη διάθεσή του τον (πρώτο σκόρερ της ομάδας) Ντόμινικ Κάλβερτ-Λιούιν και τους Γέρι Μίνα, Μπέρναρντ, Φάμπιαν Ντελφ και Αντρέ Γκόμες. «Είναι ένα πραγματικά σημαντικό παιχνίδι, όχι κρίσιμο αλλά σημαντικό. Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι» είπε ο Ιταλός και πρόσθεσε: «Είναι αλήθεια ότι δεν είχαμε μια καλή στιγμή τον περασμένο μήνα, αλλά τώρα είμαστε πολύ καλύτεροι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης