«Αποφασιστικότητα, πάθος και θέληση»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014, 13:47
«Αποφασιστικότητα, πάθος και θέληση»
Οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος μίλησαν για το ματς της Ελλάδας με τα Νησιά Φερόε, εκπροσωπώντας τους παίκτες της Εθνικής. Οι δύο διεθνείς συμφώνησαν πως η νίκη, αλλά και ένα καλό σερί είναι απαραίτητο για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, τόνισε αρχικά: «Σίγουρα το ξεκίνημα δεν ήταν το ιδανικότερο. Αυτή η ομάδα έχει δείξει τα τελευταία χρόνια ότι έχει τις δυνατότητες να φτάσει αρκετά ψηλά. Από εκεί και πέρα νομίζω πως στο αυριανό παιχνίδι και τα υπόλοιπα που μένουν, πρέπει να είμαστε αυτοί που πρέπει. Να βρούμε την ταυτότητα που δεν είχαμε στα τελευταία ματς. Πρέπει να πάρουμε τα υπόλοιπα ματς».

Από την μεριά του ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, είπε: «Θα συμφωνήσω με τον Αβραάμ. Έχουμε ένα πρόγραμμα μπροστά μας που πρέπει να πάρουμε μόνο νίκες. Πιστεύω πως μπορούμε να το κάνουμε και το έχουμε δείξει στο παρελθόν. Είναι η ώρα για να συμβεί αυτό. Ήρθε η ώρα να δείξουμε αυτό που έχουμε ως ομάδα».

Σε ερώτηση αν το ματς είναι κριτήριο για τη συνέχεια, ο Αβραάμ είπε: «Σε αυτό το επίπεδο δεν ξεχωρίζουμε παιχνίδια. Όλα τα παιχνίδια πρέπει να τα δούμε με την ίδια σοβαρότητα. Αυτό έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Πρέπει να έχουμε όλα όσα χρειάζονται για το ματς αυτό. Αποφασιστικότητα, πάθος και θέληση. Αυτά δηλαδή που μας έχουν στείλει στις διοργανώσεις».

Ο Λάζαρος ανέφερε: «Θεωρείται η πιο αδύναμη ομάδα του γκρουπ, αλλά κανένα ματς δεν είναι εύκολο. Έχω αγωνιστεί με τις μικρές εθνικές ομάδες. Τακτικά είναι πειθαρχημένοι και δεν νομίζω πως θα είναι τόσο εύκολο ματς. Είναι η ευκαιρία για να αποτελέσει το έναυσμα για μία καλύτερη συνέχεια».

Για τους τραυματισμούς οι δύο παίκτες δήλωσαν:

Λάζαρος: «Είναι γεγονός, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα. Είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Μακάρι να μπορούσαμε να είχαμε όλους τους παίκτες στη διάθεσή μας για να διαλέξει ο κόουτς το καλύτερο υλικό, αλλά αυτά συμβαίνουν. Είναι μία ατυχία και ελπίζουμε πως θα ανταποκριθούμε και θέλουμε να πιστεύουμε πως στο μέλλον δεν θα έχουμε κάτι ανάλογο».

Αβραάμ: «Είναι ό,τι χειρότερο για έναν παίκτη να τραυματίζεται. Επηρεάζεται η ομάδα, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Όποιος παίζει θα πρέπει να δώσει το 100% και από εκεί και πέρα δεν πιστεύω πως η ομάδα θα έχει πρόβλημα στο μέλλον».

Για τις συνθήκες του αγώνα σχολίασαν:

Λάζαρος: «Δεν συζητάμε μεταξύ μας για αυτό. Όλοι ξέρουμε πως είναι σημαντικό ματς. Δεν υπάρχει κάποιο ματς που δεν κατεβαίνουμε για τη νίκη. Αυτό που έχει καταφέρει η ομάδα, σε γεμίζει ευθύνες. Η Εθνική είναι στις καλύτερες του κόσμου, άρα το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις τη νίκη».

Αβραάμ: «Ο κάθε ένας πρέπει να προετοιμαστεί για αυτό το ματς. Ο αντίπαλος θα παίξει ελεύθερα. Αυτή η ομάδα μπορεί να παίξει και καλό ποδόσφαιρο. Θα ανταμείψει τους Έλληνες που θα είναι δίπλα μας».

Για το ποιο στοιχείο θα οδηγήσει σε καλό ματς την ομάδα:

Λάζαρος: «Το στοιχείο είναι πως αυτή τη στιγμή είμαστε σε σημείο που δεν μπορούμε να πάμε παρακάτω. Το έχουμε καταλάβει όλοι πως πρέπει να κάνουμε νέο ξεκίνημα. Πρέπει να είμαστε αυτοί που πρέπει. Νομίζω πως δεν υπάρχει στοιχείο που θα μας κάνει να παίξουμε καλά».

Αβραάμ: «Τα τεχνικά θέματα είναι του προπονητή. Αυτό το στοιχείο που έλειψε στα πρώτα παιχνίδια, νομίζω είναι η αυτοπεποίθηση, το πάθος και η θέληση. Αυτά τα στοιχεία που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Δεν έχει αλλάξει κάτι, απλά το πρώτο ματς με τη Ρουμανία μας έκανε να νιώσουμε περίεργα. Θα βάλουμε αυτά τα στοιχεία ξανά στο παιχνίδι μας και τα αποτελέσματα θα έρθουν».

Για το αν έχει ευθύνη ο προπονητής για την έλλειψη πάθους και θέλησης:

Αβραάμ: «Αυτό ανήκει αποκλειστικά στον ποδοσφαιριστή. Δεν υπάρχει κάποιος που θα επιβάλλει σε κάποιον να παίξει με πάθος. Ή το έχεις ή δεν το έχεις. Όλοι χάσαμε τη συγκέντρωσή μας μετά τα άσχημα αποτελέσματα. Για αυτό είναι σημαντικό το παιχνίδι. Για να πάρουμε την αυτοπεποίθηση. Έχουμε αρκετούς νέους παίκτες και αυτό ίσως είναι θετικό. Η φιλοσοφία θα πρέπει να είναι αυτή. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε άμεσα και να κερδίζουμε 5-0. Δεν μπορεί να γίνει αυτό κατά την άποψή μου. Βασιζόμαστε στις επιτυχίες του παρελθόντος. Αυτό θα πρέπει να κάνουμε και τώρα».

Λάζαρος: «Δεν έχω να προσθέσω κάτι. Με κάλυψε απόλυτα ο Αβραάμ».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014, 13:50