Η Εθνική Ελπίδων δεν κατόρθωσε να κάνει την ανατροπή απέναντι στην Αυστρία και αποκλείστηκε από την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Μετά την ήττα της Τούμπας (0-1), το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε με το ίδιο σκορ και στο Σεντ Πόλτεν, με γκολ του Γκρμπιτς στο 51΄.

Η ελληνική ομάδα ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, απείλησε δε σε πέντε περιπτώσεις. Στο 5΄ σε φάουλ του Λημνιού, στο 8΄ με την κεφαλιά του Λάμπρου, στο 17΄ με το μόλις άστοχο σουτ του Κυριακόπουλου, στο 25΄ με την κεφαλιά του Καραχάλιου και στο 27΄ με την άστοχη «λόμπα» του Λάμπρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά το γκολ ήρθε από τους Αυστριακούς σε κομβικό σημείο, στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, με τον Γκρμπιτς να ανοίγει το σκορ στο 51΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Η εξέλιξη επηρέασε την ελληνική ομάδα, που κατάφερε να ξαναβρεί αυτοσυγκέντρωση στο τελευταίο μέρος της αναμέτρησης. Η κλεψύδρα, όμως, είχε σχεδόν αδειάσει πια και ο στόχος της πρόκρισης έμεινε όνειρο.

Κίτρινες κάρτες:
Λίνχαρτ – Σάλιακας

Αυστρία (Βέρνερ Γκρέγκοριτς):
Σλάγκερ, Ούλμαν, Βόμπερ, Πος, Ίνγκολιτς, Λίενχαρτ, Λιούμπιτς, Βολφ (90΄ Ντάνσο), Λάιμερ, Μπαουμγκάρτνερ Κρ. (71΄ Χόρβαθ), Γκρμπιτς (61΄ Κβάσινα).

Ελλάδα (Αντώνης Νικοπολίδης):
Κότσαρης, Κυριακόπουλος, Πασαλίδης, Χατζηδιάκος, Σάλιακας, Καραχάλιος, Γαλανόπουλος (80΄ Κωτσόπουλος), Λημνιός, Μπουζούκης (65΄ Ανδρούτσος), Λάμπρου (57΄ Χατζηγιοβάνης), Κουλούρης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης