Την απόφαση να «κρεμάσει τα παπούτσια του» ανακοίνωσε μέσω των social media ο Μάριο Μάντζουκιτς. Ο σπουδαίος Κροάτης επιθετικός, στα 35 του χρόνια, έκανε γνωστό ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση, με έναν άκρως ξεχωριστό και πρωτότυπο τρόπο: Στέλνοντας ένα γράμμα στον ίδιο του τον εαυτό, μόνο που τον φαντάζεται σε νεαρή ηλικία («μικρός Μάριο»)!

Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Κροατία και συγκεκριμένα στις Ντίτζιγκεν, Μαρσόνια, Ζελέζνιτσαρ, Ζάγκρεμπ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ απ΄ όπου το 2010 ξεκίνησε το ταξίδι του εκτός συνόρων. Στην Γερμανία με τις Βόλφσμπουργκ, Μπάγερν Μονάχου, ακολούθησε η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Γιουβέντους, η Αλ Ντουχαΐλ και η Μίλαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φόρεσε 89 φορές τη φανέλα της Εθνικής Κροατίας, σκοράροντας 33 γκολ και μοιράζοντας 9 ασίστ.

Η συγκινητική ανάρτηση του «Super Mario» στον… «μικρό Μάριο» αναφέρει:

«Αγαπητέ μικρέ Μάριο,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενώ έβαλες αυτά τα παπούτσια για πρώτη φορά, δεν μπορούσες καν να φανταστείς τι θα ζήσεις στο ποδόσφαιρο. Θα σκοράρεις γκολ στο υψηλότερο επίπεδο και θα κερδίσεις τα μεγαλύτερα τρόπαια με τους μεγαλύτερους συλλόγους. Θα εκπροσωπείς με υπερηφάνεια την πατρίδα σου, θα βοηθήσεις να γραφτεί ιστορία στον αθλητισμό της Κροατίας.

Θα πετύχεις γιατί θα έχετε καλούς ανθρώπους γύρω σου- συμπαίκτες, προπονητές, οπαδούς και οικογένεια, μάνατζερ και φίλους που θα είναι πάντα εκεί για εσένα. Θα είσαι για πάντα ευγνώμων σε όλους τους!

Πάνω απ’ όλα, θα πετύχεις γιατί θα δίνεις πάντα τον καλύτερό σου εαυτό. Στο τέλος, γι΄ αυτό θα είσαι περισσότερο περήφανος. Θα θυσιάσεις πολλά, αλλά θα ξέρεις ότι άξιζε τον κόπο λόγω όλων αυτών των καταπληκτικών στιγμών.

Θα αναγνωρίσεις τη στιγμή για να αποσυρθείς, για να βάλεις αυτές τις μπότες σε ένα ντουλάπι και δεν θα μετανιώσεις. Το ποδόσφαιρο θα είναι πάντα μέρος της ζωής σου, αλλά θα περιμένεις για ένα νέο κεφάλαιο.

Απόλαυση!

Ο μεγάλος σου Μάριο

ΥΓ. Αν τύχει να παίξεις με την Αγγλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, απλά να είσαι έτοιμος γύρω στο 109ο λεπτό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης