Ο Αρίγκο Σάκι, λίγες μόλις ώρες πριν από την πρεμιέρα του Euro 2020, δέχθηκε να μιλήσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτή τη φορά οριοθετώντας τις… προσδοκίες του, αλλά αποφεύγοντας να κάνει προβλέψεις, κάτι που άλλωστε συνηθίζει για την κορυφαία διοργάνωση, απλωμένη για πρώτη φορά στην ιστορία της από άκρο σε άκρο της Ευρώπης.

«Έτσι κι αλλιώς θα είναι μία ιδιαίτερη διοργάνωση εξαιτίας της μορφής της. Αρχίζει με καθυστέρηση ενός χρόνου, λόγω της πανδημίας Covid-19. Περιμένω όμως να είναι μία διαφήμιση του ποδοσφαίρου. Όπως πάντα περιμένω νέες ιδέες» είπε ο Ιταλός «αλχημιστής του ποδοσφαίρου», με λόγια που πάντα ανοίγουν συζητήσεις, δημιουργούν προβληματισμούς και σκέψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Euro αρχίζει, έφτασε η ώρα να παρακολουθήσουμε τι θα συμβεί μέσα στο γήπεδο. Αυτό πλέον έχει το μεγάλο ενδιαφέρον» πρόσθεσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αρίγκο Σάκι, γιος επιχειρηματία, γεννημένος πριν 75 χρόνια, Πρωταπριλιά του 1946 στο Φουζινιάνο, έχοντας πανηγυρίσει μεγάλες νίκες, παρουσιάζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο και δημιουργώντας σχολή.

«Δεν θέλω να κάνω προβλέψεις. Όλοι γνωρίζουμε ότι σε αυτές τις διοργανώσεις υπάρχουν τα συνήθη φαβορί» είπε ο διάσημος Ιταλός προπονητής, που κέρδισε με τη Μίλαν δύο διαδοχικά Ευρωπαϊκά Κύπελλα το 1989 και το 1990.

Λίγες ημέρες πριν, πάντως, σε συνέντευξή του στην Ιταλία, είχε αναφέρει ότι «η Γαλλία είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια, ο Μπενζεμά είναι εξαιρετικός, νομίζω ότι είναι το φαβορί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ιταλία συγκεντρώνει πολλά πράγματα, ο Μαντσίνι έχει νέες ιδέες, με επιθετικό παιχνίδι» θα πει για τη «Σκουάντρα Ατζούρα», στον πάγκο της οποίας βρέθηκε κατά το παρελθόν από το 1991 έως το 1995, παίρνοντας μέρος στο Εuro 1992 και στο Μουντιάλ 1994, όπου έφτασε στον τελικό, που έχασε στα πέναλτι από τη Βραζιλία.

Σημείο αναφοράς του Euro 2020 είναι δίχως άλλο η επιστροφή των φιλάθλων. Με διαφορετικούς αριθμούς και μέτρα από πόλη σε πόλη και από χώρα σε χώρα, αλλά εξέδρες με φιλάθλους. Και αυτό έχει σημασία.

«Δεν θα είναι γεμάτα τα γήπεδα λόγω των περιοριστικών μέτρων, αλλά θα υπάρχουν φίλαθλοι και αυτό είναι σημαντικό. Θα πω ότι είναι κάτι που προσθέτει μεγάλο ειδικό βάρος στη διοργάνωση» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αρίγκο Σάκι, ένας ποδοσφαιριστής που πέρασε σχεδόν απαρατήρητος, επιβεβαιώνοντας τον κανόνα του μεγάλου προπονητή που δεν υπήρξε κάτι περισσότερο από ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής.

Το Euro 2020, με καθυστέρηση ενός χρόνου, κάνει απόψε την πρώτη του σέντρα. Απομένουν πλέον ώρες για τη στιγμή που «αποχωρούν» από το γήπεδο προβλέψεις, συζητήσεις και θεωρίες, αδειάζοντας τον χώρο για τους πρωταγωνιστές, εκείνους που θα διαμορφώσουν τα δεδομένα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης