Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, το σεμινάριο VAR που διοργάνωσε η ΕΠΟ.

Το σεμινάριο έλαβε χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και στη διάρκειά του οι υπεύθυνοι παραγωγής του VAR και μέλη της ΚΕΔ είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τους εκπροσώπους των ομάδων της Super League και των φορείς που εμπλέκονται στη μετάδοση των επίμαχων φάσεων, με στόχο να καμφθούν οι όποιες αμφισβητήσεις λειτουργίας του πρωτοεμφανιζόμενου στο ελληνικό ποδόσφαιρο συστήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το επαναλαμβάνω με κάθε ευκαιρία ότι το VAR είναι “εργαλείο” που συντελεί στη διαφάνεια, στην αξιοπιστία, στην πρόοδο του ποδοσφαίρου. Αρκεί να έχει εγκατασταθεί ορθά και να λειτουργεί σύμφωνα με τα πρωτόκολλα των FIFA/UEFA. Για να μας απαλλάξει και από τον αχρείαστο “χαρτοπόλεμο”.

Στο σεμινάριο επιμόρφωσης για τη λειτουργία του VAR, ενέργεια που κρίθηκε ως απαραίτητη και συμφωνήθηκε πριν από ένα μήνα, στην ευρεία σύσκεψη της ποδοσφαιρικής κοινωνίας, εγχώριας και διεθνούς, στο Υφυπουργείο.

Όσο πιο πολλή γνώση υπάρχει, τόσο τα οφέλη του θα είναι περισσότερα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ο οποίος επανέλαβε ότι την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης