Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL), Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ, ανέφερε ότι το Copa Libertadores και το Copa Sudamericana δεν πρόκειται να μην ολοκληρωθούν φέτος και δήλωσε αισιόδοξος ότι το ποδόσφαιρο θα επιστρέψει ακόμα κι αν χρειαστεί οι αγώνες να γίνονται χωρίς θεατές.

Τα αντίστοιχα τουρνουά, του Champions League και του Europa League, αναστάλησαν τον περασμένο μήνα, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έπληξε τη Νότια Αμερική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα τουρνουά μπορούν να ξεκινήσουν πάλι όταν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, αν και οι μετακινήσεις είναι επίσης μία σημαντική παράμετρος έχοντας κατά νου ότι οι περισσότερες χώρες έχουν κλείσει τα σύνορά τους», δήλωσε ο Ντομινγκέζ στο Reuters.

Συνολικά 76 από τις κορυφαίες ομάδες της ηπείρου εξακολουθούν να συμμετέχουν στις διοργανώσεις, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να λήξουν τον Νοέμβριο.

Ερωτηθείς πότε νομίζει ότι θα εκκινήσει ξανά το ποδόσφαιρο, ο Παραγουανός παράγοντας είπε: «Μου είναι δύσκολο να κάνω οποιαδήποτε ανάλυση γιατί τώρα είμαστε ακόμα σοκαρισμένοι. Νομίζω ότι τα πράγματα θα επανέλθουν στο κανονικό, αλλά θα χρειαστεί χρόνος. Και φυσικά θέλω να δω πλήρη γήπεδα, αλλά αν ο τρόπος για να επιστρέψουμε είναι να παίζουμε χωρίς οπαδούς τότε αυτός είναι ο τρόπος που θα παίξουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κρούσματα κορωνοϊού στον κόσμο ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο την Πέμπτη με περισσότερους από 52.000 θανάτους, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης