Ο εκπρόσωπος Τύπου της FIFA, Βάλτερ ντε Γκρεγκόριο, παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου που διεξήχθη με αφορμή το σκάνδαλο που ξέσπασε και τις συλλήψεις μελών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας που ακολούθησαν.

Ο εκπρόσωπος της FIFA ανέφερε: «Η FIFΑ αποδέχεται την έρευνα που πραγματοποιούν οι ελβετικές αρχές, αν και το timing δεν είναι ιδανικό, λόγω και των επερχόμενων εκλογών. Οφείλω να τονίσω ότι ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας δεν έχουν καμία ανάμιξη σε όλα αυτά, ούτε στις έρευνες. Η FIFA, είναι μια ομοσπονδία που έχει υποστεί ζημιά αυτή τη στιγμή… Είναι δύσκολες οι στιγμές και η FIFA υποφέρει αυτές τις ώρες… Δεν γνωρίζουμε τίποτα περισσότερο από εσάς και δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τίποτα περισσότερο. Πιθανότατα το πρωί της Πέμπτης να έχουμε νεότερα…» είπε ο Ντε Γκρεγκόριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας τόνισε ότι οι εκλογές της FIFA που έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή, θα διεξαχθούν κανονικά, ενώ σε ερώτηση που του έγινε για τους συλληφθέντες, είπε: «Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τα ονόματα και πόσα άτομα είναι μέλη μας από τους συλληφθέντες και πόσους αφορούν οι έρευνες».

Σε άλλη ερώτηση αναφορικά με τις αναθέσεις των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2018 και του 2022, σημείωσε: «Τα Μουντιάλ του 2018 και του 2022 θα διεξαχθούν κανονικά στη Ρωσία και το Κατάρ. Αυτό ισχύει»!

Αναφορικά με την διαφθορά και την υπόθεση που είναι σε εξέλιξη, σχολίασε: «Για τη FIFA είναι καλό αυτό που συμβαίνει… Ίσως να μην είναι για την δημόσια εικόνα της Ομοσπονδίας, αλλά είναι καλό για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να ενεργήσουμε βάσει των αποτελεσμάτων των ερευνών ώστε να υπάρξει υγεία στην Ομοσπονδία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με τις συλλήψεις τόνισε: «Κανείς μας δεν γνώριζε για την έναρξη της επιχείρησης και τις συλλήψεις νωρίς το πρωί. Δεν το ξέραμε. Φυσικά κανείς δεν θα μας το έλεγε. Μίλησα με τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα και αποφασίσαμε να παραχωρήσουμε σε αυτή τη συνέντευξη Τύπου, αλλά προφανώς ορισμένες λεπτομέρειες που ζητάτε, δεν τις έχουμε ούτε εμείς γιατί εκπλαγήκαμε απ’ όσα έγιναν».

Σχετικά με τον Μπλάτερ και τις αντιδράσεις του για τα γεγονότα, είπε: «Είναι επικεντρωμένος στο Κονγκρέσο. Υπάρχει πίεση γενικά, αλλά είναι ήρεμος γιατί ξέρει ότι δεν εμπλέκεται σε τίποτα απ’ όλα αυτά. Παρακολουθεί τις εξελίξεις και συνεργάζεται σωστά με όλους. Δεν είναι χαρούμενος, δεν… χορεύει στο γραφείο του, όμως ξέρει ότι είναι οι συνέπειες των πράξεων ορισμένων των ατόμων που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Μην ξεχνάτε ότι ήμασταν εμείς αυτοί που είχαμε ζητήσει ν’ ανοίξει η υπόθεση τον περασμένο Νοέμβριο».

Σχετικά με τις αναθέσεις των Μουντιάλ και την έρευνα του κ. Γκαρσία, ο οποίος έκανε έρευνα και συνέταξε έκθεση αναφορικά με υποθέσεις δωροδοκιών σχετικές με τα Παγκόσμια Κύπελλα, ο Ντε Γκρεγκόριο είπε: «Θα δημοσιευθεί η έκθεση του κ. Γκαρσία για πιθανές παρατυπίες στον τρόπο ανάθεσης των Μουντιάλ, προκειμένου να διαβάσει και ο κόσμος, όχι μόνο οι δημοσιογράφοι»!

Για την τύχη των συλληφθέντων και αν θα διαγραφούν από την FIFA, απάντησε: «Έχουν συλληφθεί, δεν έχουν καταδικαστεί. Οπότε θα πρέπει να περιμένουμε την κατάληξη των ερευνών… Προς το παρόν παραμένουν μέλη μας».

Να σημειωθεί ότι η FIFA αναμένεται να δώσει νέα συνέντευξη Τύπου προκειμένου να τοποθετηθεί πιο αναλυτικά για το ζήτημα, αλλά και για ενδεχόμενες εξελίξεις που αναμένεται να υπάρξουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης