Δίκη της «Συμμορίας»: Έφτασε η ώρα της εισαγγελικής πρότασης

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020, 09:14
Δίκη της «Συμμορίας»: Έφτασε η ώρα της εισαγγελικής πρότασης

Έπειτα από διακοπή δύο μηνών, ο εισαγγελέας έδρας, Χαράλαμπος Λακαφώσης, αναμένεται να κάνει γνωστή σήμερα την πρότασή του για τους «28» στην ποινική δίκη της «Συμμορίας» του ποδοσφαίρου.

Οι απολογίες των κατηγορουμένων ολοκληρώθηκαν στις 13 Οκτωβρίου με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης, η δίκη είχε διακοπεί για τις 19/11 για να ετοιμάσει την πρόταση του ο Εισαγγελέας κ. Λακαφώσης, αλλά τη συγκεκριμένη ημέρα η δίκη δεν έγινε λόγω κωλύματος της προέδρου, Αριστέας Τσαμαδιά.

Το πρωί της Πέμπτης, λοιπόν, ο κ. Λακαφώσης θα ανακοινώσει, τη -μη δεσμευτική για το προεδρείο- πρόταση του για τους κατηγορούμενους. Στη συνέχεια θα πάρουν τη σκυτάλη οι συνήγοροι των «28», προτού πάρει την απόφασή του το προεδρείο. Οι ποινές για τους ενόχους, αν υπάρχουν, έπονται.

Να σημειωθεί ότι οι 8 αντιμετωπίζουν δύο κατηγορίες, της «συμμορίας» και της δωροδοκίας. Πρόκειται για τους Βαγγέλη Μαρινάκη (ιδιοκτήτη Ολυμπιακού), Γιώργο Σαρρή (πρώην πρόεδρο ΕΠΟ), Θόδωρο Κουρίδη, Αριστείδη Σταθοπουλο, Γιάννη Παπακωνσταντίνου, Νίκο Προύντζο (πρώην παράγοντες ΕΠΟ),  Γιώργο Δούρο (πρώην πρόεδρο ΚΕΔ) και Θανάση Μπριάκο (πρώην μέλος της ΚΕΔ).

Οι υπόλοιποι 20 που αντιμετωπίζουν μόνο την κακουργηματική κατηγορία της δωροδοκίας είναι οι: Κώστας Ιωαννίδης, Ιωάννης Κάμπαξης, Απόστολος Αμπάρκιολης, Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Θανάσης Γιάχος, Ηλίας Σπάθας (πρώην διαιτητές), Γιώργος Αρβανιτίδης (πρώην ιδιοκτήτης Βέροιας), Γιώργος Λαναρής (πρώην γενικός αρχηγός Βέροιας), Ρικάρντο Σα Πίντο (πρώην προπονητής Ατρόμητου), Κώστας Μπάρμπας, Δημήτρης Αμαραντίδης, Ηλίας Ιωάννου, Αλέξανδρος Καλογέρης, Δημήτρης Μάνος, Χαράλαμπος Παυλίδης, Γιώργος Σκαθαρούδης, Γκιγιέρμο Πέρεζ (πρώην ποδοσφαιριστές της Βέροιας), Γιώργος Σπανός (ιδιοκτήτης Ατρόμητου), Γιάννης Αγγελόπουλος (γενικός αρχηγός Ατρόμητου), Γιάννης Κομπότης (πρώην ιδιοκτήτης Λεβαδειακού).

Πηγή: sdna.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020, 09:52