Υπέρμαχος της παραμονής του Τζον Φαν΄τ Σιπ στον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου είναι ο  Παναγιώτης Δημητρίου, όπως ανέφερε στη «Livesport», σπεύδοντας όμως να ξεκαθαρίσει ότι αυτή είναι η προσωπική του άποψη και δεν αποτελεί επίσημη τοποθέτηση της Ομοσπονδίας.

Παράλληλα ο ισχυρός άνδρας της ομοσπονδίας αναφέρθηκε στην ήττα από τη Σουηδία και στο ενδεχόμενο επιστροφής των Παπασταθόπουλου, Μανωλά και Σιόβα στην «γαλανόλευκη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ήττα στη Στοκχόλμη, ο Δημητρίου ανέφερε: «Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα είχαμε τόσο καλή απόδοση, αλλά ούτε και ότι η τύχη θα μας γύριζε τόσο φανερά την πλάτη. Δυστυχώς όμως, στο ποδόσφαιρο κερδίζει η ομάδα που βάζει γκολ. Και αυτό συνέβη στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει μία σχετική απειρία κάποιων ποδοσφαιριστών μας. Τα λάθη είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Όταν παίζεις 60 λεπτά εξαιρετικά και φέρνεις σε δύσκολη θέση μία πανίσχυρη ομάδα, όπως η Σουηδία, είναι ανθρώπινο να πέσεις ψυχολογικά την στιγμή που δέχεσαι το γκολ. Πόσο μάλλον όταν αυτό προήλθε από πέναλτι, λόγω απειρίας επαναλαμβάνω».

Αναφορικά με το θέμα της παραμονής του Τζον Φαν’τ Σιπ στον πάγκο της Εθνικής, είπε: «Πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν τα παιχνίδια. Έχουμε ακόμα δύο ματς, στα οποία η ομάδα πρέπει να δώσει τον καλύτερο εαυτό της. Και αυτά τα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά, όπως και η εικόνα που οφείλει να δείξει η Εθνική. Μετά το τέλος των προκριματικών θα παρθούν οι αποφάσεις της ομοσπονδίας. Εγώ θα σας εκφράσω σήμερα καθαρά προσωπική άποψη. Κρίνω το έργο του προπονητή, μέχρι τώρα, θετικό. Θεωρώ ότι είναι σαφώς περισσότερα τα θετικά από τα αρνητικά.

Έχει δημιουργήσει οικογενειακό κλίμα στην ομάδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η προσωπική μου άποψη είναι υπέρ της ανανέωσης συμβολαίου του προπονητή και της παραμονής του στον πάγκο της Εθνικής. Όμως, ξαναλέω, δεν εκφράζω άποψη – θέση της διοίκησης της ΕΠΟ. Μόνο τη δική μου. Και σημειώνω ότι στα δύο παιχνίδια που απομένουν η Εθνική πρέπει να δείξει το καλύτερο δυνατό πρόσωπο. Είναι πολύ σημαντικά και ως προς την λήψη των τελικών αποφάσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, για το ενδεχόμενο επιστροφής των Μανωλά, Παπασταθόπουλου και Σιόβα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, επισήμανε: «Για μένα όλα τα τα παιδιά τα έχει ανάγκη η Εθνική. Θέλω όλοι οι καλοί παίκτες να παίζουν στην ομάδα. Επιθυμία μου είναι να επιστρέψουν τα τρία παιδιά. Όμως, ποιους θα καλέσει ο προπονητής δεν είναι θέμα ούτε του προέδρου ούτε της ομοσπονδίας. Είναι θέμα δικό του αν θα τους καλέσει και των παικτών αν θα το αποδεχθούν. Ο προπονητής κάνει τις επιλογές στην Εθνική. Ξεκαθαρίζω πάντως ότι είναι ελεύθερος να τους καλέσει από πλευράς ομοσπονδίας».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης