Διορία στην ΕΠΟ έως την Τρίτη έδωσε ο Βασιλειάδης

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019, 20:00
Διορία στην ΕΠΟ έως την Τρίτη έδωσε ο Βασιλειάδης

Την Παρασκευή (5/4) εξέπνεε η διορία που είχε δώσει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης στην ΕΠΟ να αποστείλει τις παρατηρήσεις της πάνω στην τροπολογία, κίνηση που έκανε ο υφυπουργός, όταν η Ομοσπονδία δεν έστελνε την επιστολή που θα περιέγραφε το νομικό πλαίσιο της σύστασης της Super League 2.

Την Τετάρτη, με επιστολή της προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, η ΕΠΟ ζήτησε παράταση της διορίας μέχρι την Τρίτη (9/4), την οποία και της έδωσε ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Ήδη, από τις 24 Αυγούστου 2018, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ είχε λάβει σχετική απόφαση, αλλά η Επιτροπή που συνέστησαν στην ΕΠΟ για την αναδιάρθρωση δεν έχει συνεδριάσει.

Σε συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Super League στις 27 Μαρτίου, o υφυπουργός Αθλητισμού είχε ξεκαθαρίσει ότι η τροπολογία δεν είναι προϋπόθεση για την αναδιάρθρωση. Είναι το νομικό πλαίσιο, η τελική πράξη για τη σύσταση της Super League 2 και επομένως μπορεί να κατατεθεί μέχρι και την τελευταία ημέρα της τρέχουσας σεζόν.

Δεδομένου ότι η ΕΠΟ δεν έστελνε την επιστολή, ώστε να είναι σε θέση ο Γιώργος Βασιλειάδης να νομοθετήσει χωρίς να παραβαίνει το αυτοδιοίκητο, ο υφυπουργός Αθλητισμού έστειλε την τροπολογία στην ΕΠΟ με μήνυμα πως αν δεν έστελνε η ΕΠΟ τις παρατηρήσεις της μέχρι την Παρασκευή (5/4), εκείνος θα θεωρούσε ότι δεν έχουν κάποια αντίρρηση και θα προχωρούσε στη νομοθέτηση.

Ουσιαστικά, η ΕΠΟ πρέπει να ξεκαθαρίσει ποια θα είναι η ακριβής νομική μορφή της νέας κατηγορίας. Αν δηλαδή η Super League 2 θα είναι μέρος της Super League ή αν θα είναι ανεξάρτητη.

Στην υπογεγραμμένη συμφωνία, μετά από πρόταση του υφυπουργού Αθλητισμού προβλέπονται για κάθε μία από τις 12 ομάδες της Super League 2 έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα 800 χιλιάδων ευρώ την πρώτη χρονιά (2019-20) και 1 εκατ. ευρώ για τη δεύτερη χρονιά (2020-21).

Κι ενώ μέχρι τώρα, κάθε ομάδα στη Football League λαμβάνει 50 χιλιάδες ευρώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Ένα πρωτάθλημα αντιπαράδειγμα μέχρι πέρυσι για την UEFA, που είχε σαφή άνοδο φέτος, λόγω των υψηλών κινήτρων των ομάδων που συμμετέχουν στη Football League για παρουσία στη Super League 2 της επόμενης περιόδου (η πρώτη της Football League ανεβαίνει στη Super League και οι επόμενες 9 της Football League θα συμμετάσχουν στη Super League 2).

Στο μεταξύ, συνάντηση ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ θα υπάρξει τη Δευτέρα (8/4, 12:00) στις εγκαταστάσεις του υφυπουργείου Αθλητισμού.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019, 20:09