Απομακρύνεται ο κίνδυνος του ποδοσφαιρικού Grexit, καθώς, όπως διαμήνυσε ο Σταύρος Κοντονής στην συνεδρίαση της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων στη Βουλή, πραγματοποιήθηκε η τροποποίηση στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο, με την είσοδο στο άρθρο 15 της επίμαχης αναφοράς για το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ.

Tο νέο αθλητικό νομοσχέδιο εγκρίθηκε επί της αρχής  και πλέον θα πάει στην ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση ώστε να γίνει νόμος του κράτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τροποποίηση για το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ αναφέρει: «…θέματα του ποδοσφαίρου και της οργάνωσης λειτουργίας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ρυθμίζονται από την ΕΠΟ στο πλαίσιο της αυτοδιοικητικής λειτουργίας της και σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της, τα οποία είναι εναρμονισμένα με το Σύνταγμα, την κείμενη νομοθεσία και τους Κανονισμούς της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, των οποίων είναι μέλος η ΕΠΟ».

Σχετικά με το δικαίωμα του υπουργού να απαγορεύει τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η διαφοροποίηση αφορά το χρόνο εκτέλεσης της ποινής, καθώς προστέθηκε ότι σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα ανατρέπεται ο προγραμματισμός των διεθνών συνομοσπονδιών και η ομάδα θα τιμωρείται από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Αναφορικά δε στο ζήτημα των ηλεκτρονικών εισιτηρίων και των καμερών στα γήπεδα, ο Σταύρος Κοντονής δέχθηκε μόνο για την ερχόμενη σεζόν (2015-16), οι ομάδες των πρώτων κατηγοριών να αγωνίζονται κεκλεισμένων θυρών σε περίπτωση που τα γήπεδα που χρησιμοποιούν δεν έχουν προλάβει να εγκαταστήσουν συστήματα ηλεκτρονικού εισιτηρίων και καμερών. Σε περίπτωση παράβασης θα ανακαλείται αυτόματα το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα από την ΕΕΑ. Η εν λόγω διάταξη προστέθηκε στο άρθρο 2 παρ.11.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από εκεί και πέρα, στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο προστέθηκε ότι οι αποφάσεις των πειθαρχικών οργάνων θα λαμβάνονται υποχρεωτικά έως και δέκα ημέρες μετά τη συζήτηση της υπόθεσης για να μην υπάρχει χρονοτριβή κάτι που θέλει η ΕΠΟ και το ανταποδοτικό τέλος για την αμοιβή των δικαστικών αναστέλλεται για δύο χρόνια.

Τέλος, δεν υπάρχει καμία αλλαγή στα πρόστιμα που θα επιβάλλονται στον αθλητικό Τύπο, με τον υφυπουργό Αθλητισμού να είναι ανένδοτος στο εν λόγω θέμα.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης