Του Μπάμπη Παπαφιλιππάκη

Όποιος πει ότι στον ελληνικό αθλητισμό τα έχει δει όλα, είναι σίγουρο πως κάτι θα συμβεί και θα διαψευστεί πανηγυρικά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε διάστημα λίγων ωρών είδαμε δύο παιχνίδια στη Super League και την Basket League, ήτοι στις κορυφαίες κατηγορίες των δύο δημοφιλέστερων σπορ στη χώρα, να αναβάλλονται για λόγους, που αναμφίβολα δεν τιμούν τον ελληνικό αθλητισμό.

Μάλιστα οι αναβολές ήρθαν λίγες ημέρες μετά το νέο «λουκέτο» στη Super League 2, λόγω της σημαντικής μείωσης στο ποσό των χρημάτων που είχε δεσμευτεί ο Λευτέρης Αυγενάκης ότι θα λάβουν οι ομάδες της από το στοίχημα.

Πονεμένη ιστορία, τα όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν (για πολλοστή φορά) στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και τα οποία φέρουν την υπογραφή του υφυπουργού Αθλητισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ας επιστρέψουμε όμως στις σημερινές… ομορφιές. Η πρώτη αναβολή έγινε στο ματς Λαύριο-Ολυμπιακός, για την Α1 μπάσκετ ανδρών.

Η αναμέτρηση του πρωτοπόρου της Euroleague, που καλπάζει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με αντίπαλο τους «μεταλλωρύχους» δεν κατέστη δυνατό να διεξαχθεί  επειδή η οροφή του κλειστού γυμναστηρίου, στο οποίο θα πραγματοποιούνταν ο αγώνας, έμπαζε νερά.

Και αν αυτό το έχουμε δει να συμβαίνει πολλάκις σε κλειστά γήπεδα της χώρας, και όσο να’ναι μία… ανοσία την έχουμε πάθει, ήρθε το απίστευτο συμβάν στο Περιστέρι, για να μας… αποτελειώσει.

Ο αγώνας ανάμεσα στον Ατρόμητο και την ΑΕΚ δεν διεξήχθη ποτέ, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» διαπίστωσαν ότι η μία εστία του σταδίου ήταν… στραβή.

Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε αργότερα, ήταν χαμηλότερη κατά τρία εκατοστά.

Με ενδιαφέρον αναμένουμε την εξήγηση των Περιστεριωτών για τον πρωτοφανή λόγο που τίναξε το ματς στον αέρα.

Όπως και να έχει αυτές οι εικόνες αυτές αμαυρώνουν ακόμη περισσότερο το ήδη… μουτζουρωμένο πρεστίζ του ελληνικού αθλητισμού στο εξωτερικό και μας κάνει να αναφωνήσουμε «Ελλάς το (αθλητικό) μεγαλείο σου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης