Έχοντας πλέον αναλάβει κι επίσημα το… τιμόνι της Εθνικής ομάδας, ο Κλάουντιο Ρανιέρι καλείται να την οδηγήσει στην τελική φάση του Euro 2016 μέσω των προκριματικών που ξεκινούν τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Όμως ο Ιταλός τεχνικός θα έχει την ευκαιρία να πάρει μια… γεύση από τους παίκτες που θα τεθούν στη διάθεσή του. Όπως έγινε γνωστό, ο έμπειρος τεχνικός θα βρεθεί στις εξέδρες της Λεοφώρου, του γηπέδου του Περιστερίου και του «Γ. Καραϊσκάκης», κατά χρονική σειρά προκειμένου να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό, τον Ατρόμητο και τον Ολυμπιακό αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά θα βρεθεί στο «Απόστολος Νικολαΐδης» την Τρίτη 5 Αυγούστου για την αναμέτρηση των «πράσινων» με τη Σταντάρ Λιέγης για τα προκριματικά του Champions League, στη συνέχεια την Πέμπτη 7 του ίδιου μήνα θα δει τη «μάχη» του Ατρόμητου με τη Σεράγεβο για το Europa League και την Τετάρτη 13/8 θα παρακολουθήσει το φιλικό του Ολυμπιακού με την Αθλέτικ Μπιλμπάο

Στο τεχνικό κομμάτι, ο πρώην προπονητής της Μονακό θα έχει τρεις συνεργάτες στον πάγκο. Τον βοηθό του, τον γυμναστή και τον προπονητή τερματοφυλάκων. Ο άμεσος συνεργάτης του θα είναι ο Γάλλος, Κριστιάν Νταμιάνο, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον Ρανιέρι στην Πάρμα, την Γιουβέντους, την Ρόμα και την Ίντερ.

Τα άλλα δύο πρόσωπα θα γίνουν γνωστά προσεχώς, ενώ το πιθανότερο σενάριο είναι να μη υπάρξει κάποιος Έλληνας στο τεχνικό τιμ. Όλα δείχνουν ότι δεν θα προταθεί στον Λεωνίδα Βόκολο, πόστο στο προπονητικό επιτελείο του Κλάουντιο Ρανιέρι. Να θυμίσουμε, ότι ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του Φερνάντο Σάντος ήταν ο συντονιστής του Στρατηγικού Πλάνου Ανάπτυξης των Εθνικών ομάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξάλλου, ειλημμένη είναι η απόφαση της ΕΠΟ να μην ανανεωθεί η συνεργασία με τον Τάκη Φύσσα.

Ουσιαστικά, η ομοσπονδία θέλει να καταργήσει τη θέση του τεχνικού διευθυντή. Έτσι λοιπόν, ο Τάκης Φύσσας θα αποτελέσει παρελθόν από την Εθνική μετά από μια πετυχημένη εξαετή παρουσία στο ρόλο του τεχνικού διευθυντή της «γαλανόλευκης». Να αναφέρουμε ότι οι συμβάσεις του Λεωνίδα Βόκολου και του Τάκη Φύσσα με την ΕΠΟ ολοκληρώνονται τέλος Ιουλίου.

Το μοναδικό όνομα που μπορεί να πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων για να αναλάβει πόστο στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι του Γιώργου Καραγκούνη. Να βρίσκεται ο «τυπάρας» κοντά στον προπονητή και τους παίκτες, δηλαδή πιθανότατα να καλύψει θέση τιμ μάνατζερ στην Εθνική.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης