ΕΠΟ: Αποσύρθηκε η διάταξη περί πολυϊδιοκτησίας, αναβολή για το νέο πειθαρχικό κώδικα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019, 16:20
ΕΠΟ: Αποσύρθηκε η διάταξη περί πολυϊδιοκτησίας, αναβολή για το νέο πειθαρχικό κώδικα

Η κατακραυγή που προκλήθηκε, από την πρόθεση της ΕΠΟ να τροποποιήσει τον ΚΑΠ, επιτρέποντας σε ιδιοκτήτες ΠΑΕ να έχουν ως 5% ποσοστό μετοχών και σε άλλη ΠΑΕ, καθώς και η κάθετη διαφωνία που εξέφρασε χθες (30/7) επί του θέματος ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, υποχρέωσαν τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας να αποσύρει την επίμαχη διάταξη.

Ο Βαγγέλης Γραμμένος κατά τη σημερινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συζητηθεί και να ψηφιστεί η σχετική τροποποίηση, η οποία πιθανότατα δεν πρόκειται να ξαναβρεθεί στο... τραπέζι.

Παράλληλα, μετά από σχετική εισήγηση του Βαγγέλη Γραμμένου, η εκτελεστική επιτροπή αποφάσισε να αναβάλει και την ψηφοφορία περί αλλαγών στον πειθαρχικό κώδικα, που θα έφερναν μείωση ποινών, τόσο για περιπτώσεις επεισοδίων όσο και για συμπεριφορά παραγόντων. Στο θέμα αυτό υπάρχει πρόθεση για διαβούλευση με την πολιτική ηγεσία, αλλά και με τις UEFA και FIFA που έχουν εκφράσει ενστάσεις, ώστε να υπάρξει μία κοινά αποδεκτή φόρμουλα και να ψηφιστούν οι αλλαγές χωρίς προστριβές.

Τέλος, η εκτελεστική επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία τον απευθείας υποβιβασμό μόνο μίας ομάδας από τη Super League 1 και τη διεξαγωγή μπαράζ μεταξύ του προτελευταίου της μεγάλης κατηγορίας με τον δεύτερο της Super League 2. Ουσιαστικά, η ΕΠΟ έκανε δεκτή τη θέση της Super League 1 έναντι των ομάδων της δεύτερης κατηγορίας, που επιθυμούσαν την απευθείας άνοδο δύο ομάδων.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019, 16:33