Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ εκδίκασε την έφεση του πρώην προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Γκιρτζίκη, του πρώην εκτελεστικού γραμματέα της ομοσπονδίας Παυσανία Παπανικολάου, του πρώην ταμία Χρήστου Καραβασίλη και του πρώην προϊσταμένου του λογιστηρίου Γιάννη Θεοφίλου.

Οι τέσσερις προαναφερόμενοι έχουν καταδικαστεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ για το οικονομικό σκάνδαλο με ταξιδιωτικό πρακτορείο Travel Plan, το οποίο είχε μακρόχρονη συνεργασία με την Ομοσπονδία. Το θέμα δημιουργήθηκε όταν το πρακτορείο εκχώρησε τις απαιτήσεις του από την ΕΠΟ σε μια θυγατρική εταιρεία της Εθνικής Τράπεζας, την Εθνική Factor, στην οποία θα έπρεπε να γίνεται η κατάθεση των οφειλομένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντ΄ αυτού, κι ενώ η Ομοσπονδία ήταν ενήμερη για το θέμα, συνέχισε να καταβάλει τα ποσά σε λογαριασμούς του Travel Plan, με αποτέλεσμα η Εθνική Factor να προβεί εν τέλει σε κατάσχεση όλων των λογαριασμών της ΕΠΟ, για μια οφειλή ύψους 3.373.481 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι Γκιρτζίκης και Καραβασίλης έχουν τιμωρηθεί με 10ετή απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και πρόστιμο 70.000 ευρώ ο καθένας, ενώ οι Παπανικολάου και Θεοφίλου με πρόστιμο 50.000 ευρώ έκαστος.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης όλοι οι εμπλεκόμενοι αποποιήθηκαν την ευθύνη τους, κατηγορώντας ο ένας τον άλλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης