Στο τελικό στάδιο εισέρχεται ο πρώτος κύκλος του νέου προγράμματος επιμόρφωσης των προπονητών που εργάζονται στα τμήματα υποδομής κάθε Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού πλάνου «Μπάλα Παντού».

Ειδικότερα, πάνω από 1.700 προπονητές έχουν μέχρι στιγμής παρακολουθήσει τα Αναπτυξιακά Επιμορφωτικά Σεμινάρια, που έχουν πραγματοποιηθεί σε 47 Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων της περιφέρειας από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2019, με την ευθύνη της Τεχνικής Επιτροπής και της Διεύθυνσης Στρατηγικής Ανάπτυξης. Κύριοι ομιλητές των εν λόγω σεμιναρίων είναι ο Τεχνικός Διευθυντής, Χαράλαμπος Ζελενίτσας και ο Grassroots Manager, Χρήστος Σίσκος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιεχόμενο των σεμιναρίων περιλαμβάνει ενημέρωση για μια σειρά από θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση αναπτυξιακών ηλικιών, όπως:

• Ενημέρωση για τους νέους κανονισμούς αναπτυξιακών ηλικιών

• Περιβάλλον Μάθησης και Εκπαίδευσης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• Οργάνωση προπόνησης

• Σχηματισμοί

• Ετήσιος Προγραμματισμός Τμημάτων

• Ανάλυση ασκήσεων

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο τέλος κάθε σεμιναρίου δίδεται η δυνατότητα στους προπονητές να εκφράσουν τις δικές τους απόψεις σε ειδικό έντυπο, με σκοπό την καλύτερη υποστήριξή τους από την πλευρά της Ε.Π.Ο. και τη βελτίωση των παροχών εκπαίδευσης και ανάπτυξης προπονητών και νεαρών παικτών.

Εξάλλου, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου του προγράμματος, θα ακολουθήσει η επιμόρφωση σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο για τους προπονητές των Μικτών Ομάδων Κ12 και Κ14.

Τέλος, η Τεχνική Επιτροπή και η Διεύθυνση Στρατηγικής Ανάπτυξης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλες τις Ενώσεις και το προσωπικό τους για την άψογη συνεργασία και την επιτυχή οργάνωση και λειτουργία των σεμιναρίων, καθώς επίσης τους προπονητές που συμμετείχαν στο ξεκίνημα αυτής της σημαντικής προσπάθειας για την ανάπτυξη των υποδομών και του ποδοσφαίρου γενικότερα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης