ΕΠΣ Θεσσαλίας: «Βολές» εναντίον του Γκιρτζίκη

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015, 18:55
ΕΠΣ Θεσσαλίας: «Βολές» εναντίον του Γκιρτζίκη
Κατά μέτωπο επίθεση στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη, με αφορμή την αντιμετώπιση του θέματος των εκλογών της, εξαπέλυσε την Πέμπτη η ΕΠΣ Θεσσαλίας, κατηγορώντας τον ευθέως ότι θέλει να επιβάλλει διοίκηση της αρεσκείας του.

Αναλυτικά η επιστολή του Γιώργου Μουλά στον πρόεδρο της ΕΠΟ

«Μετά από το διοικητικό αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας με τις παραιτήσεις τόσο τακτικών όσο και αναπληρωματικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και την συνεπαγόμενη ανυπαρξία τόσο πραγματικής όσο και πλασματικής Διοίκησης της Ένωσης, κατόπιν σχετικής αιτήσεως ερασιτεχνικών σωματείων-μελών της, κατά το νομικό προηγούμενο της Ε.Π.Σ. Σερρών, ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου, με σχετική διάταξη της Ειρηνοδίκου Βόλου διορίσθηκε προσωρινή διοίκηση με αποκλειστικό σκοπό να οδηγήσει την Ένωση σε έκτακτη Γενική Συνέλευση για διενέργεια αρχαιρεσιών και εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, προς άρση του αδιεξόδου στο οποίο είχε περιέλθει η Ένωση από τις ενέργειες των μελών του Δ.Σ. της.

Έχουμε την πεποίθηση, ότι αφενός μεν ο σεβασμός στις αποφάσεις της δικαιοσύνης, ειδικά στις δύσκολες περιστάσεις που διέρχεται η χώρα μας τυγχάνει θεμέλιο του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος, αφετέρου δε ο σεβασμός στην βούληση της πλειοψηφίας και η προσφυγή στις κάλπες είναι η προτιμότερη και ασφαλέστερη λύση σε τέτοιου είδους καταστάσεις, από μία ανυπόστατη και πραξικοπηματικού τύπου διοίκηση, την οποία φέρεστε να αναγνωρίζετε υποκαθιστώντας δικαστικές αποφάσεις ως θεσμός που θέτει εαυτόν και πάνω από το Σύνταγμα και τους Νόμους.

Κύριε πρόεδρε, ουδείς μπορεί να θέσει εαυτόν, ούτε φυσικά και η Ε.Π.Ο., πάνω από το Σύνταγμα και τους νόμους και συνιστά επικίνδυνη εκτροπή η αυθαίρετη παρέμβαση στην εσωτερική δημοκρατία των Ενώσεων-μελών σας με τον διορισμό εκ μέρους σας αρεστών Διοικήσεων, τακτική που ακολουθήθηκε κατά κόρον κατά την διάρκεια της Επταετίας.

Σε αυτή την χρονική στιγμή προέχει η Ε.Π.Σ.Θ. να επανέλθει στη ομαλότητα, να βρει τον ρυθμό της και ο μόνος τρόπος, που υπάρχει, δεν είναι άλλος από την βούληση των μελών της, όπως αυτή θα εκφραστεί στην Γενική Συνέλευση και στις εκλογές, που έχουν οριστεί να διενεργηθούν την 10η Αυγούστου.

Από εσάς, με την ιδιότητά σας του Πρόεδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), θα αναμέναμε στήριξη στο έργο, που αναλάβαμε μετά από την απόφαση του Δικαστηρίου της Ελληνικής Πολιτείας και σε καμία περίπτωση δηλώσεις σας σε τοπικά Μ.Μ.Ε., οι οποίες έχουμε την αίσθηση ότι κινούνται σε λάθος κατεύθυνση, καλλιεργώντας κλίμα διχασμού και μικροπαραγοντισμού, συμπεριφορά που δεν συνάδει με την θέση, την οποία κατέχετε.

Με τις δηλώσεις σας αυτές εμφανίζεστε, αφ’ ενός μεν ως να μην επιθυμείτε την λύση των τοπικών προβλημάτων, παραπέμποντας την άρση της επιβληθείσας ποινής για την Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. την 28η Αυγούστου 2015, παρόλο που το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Ο. μπορεί να άρει αυτή οποτεδήποτε, χρησιμοποιώντας την ποινή ως μέσου επηρεασμού της βούλησης των μελών μας και επιβολής προσώπων που τυγχάνουν της απολύτου αρέσκειάς σας, όπως άλλωστε και οι ίδιοι με περίσσεια αυταρέσκεια διατείνονται.

Εμείς ως προσωρινή Διοίκηση δεν έχουμε ούτε ποδοσφαιρικές ούτε άλλου είδους εξαρτήσεις ώστε να πέσομε θύματα εκβιασμών ή διαφόρων συναλλαγών, που πιθανόν άλλοι να έχουν.

Κύριε Πρόεδρε τέτοιου είδους ολοκληρωτικής έμπνευσης συμπεριφορές δεν είναι αποδεκτές, τόσο στην Μαγνησία, όσο και σε όλη την Ελλάδα και ως εκ τούτου με πλήρη επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, Σας παρακαλούμε να σεβαστείτε τους νόμους, τις δικαστικές αποφάσεις και τις δημοκρατικές διαδικασίες και να αποφεύγετε στο μέλλον παρόμοιες ενέργειες που δυναμιτίζουν και διχάζουν και πάραυτα με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών αναμένουμε από εσάς ανταπόκριση στο κάλεσμά μας για γόνιμη και επωφελή συνεργασία μέχρι τις ορισθείσες εκλογές.

Με Τιμή

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ

Γεώργιος Μουλάς»
.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015, 19:19