Η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (EFL) ανακοίνωσε την Πέμπτη (16/1) πως έχει ξεκινήσει διαδικασίες ελέγχου στη Ντέρμπι Κάουντι, για παραβίαση του Financial Fair Play (FFP).

Η Λίγκα κατηγορεί τον αγγλικό σύλλογο για μεγάλες απώλειες χρημάτων την τριετία 2015-2018, αφού ερεύνησε εξονυχιστικά τους λογαριασμούς του συλλόγου, που αγωνίζεται αυτή την περίοδο στη δεύτερη κατηγορία. «Ο σύλλογος θα πρέπει να απολογηθεί στην Ανεξάρτητη Πειθαρχική Επιτροπή, η οποία θα υποδεχθεί σε ακρόαση εκπροσώπους τόσο από τη Ντέρμπι Κάουντι όσο και από την Ομοσπονδία» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η EFL.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βασικός λόγος της έρευνας έχει να κάνει με τα οικονομικά όρια που υπάρχουν ως προς τις επιτρεπόμενες απώλειες στους ισολογισμούς των ομάδων της δεύτερης κατηγορίας, καθώς αυτές δεν μπορούν να υπερβαίνουν το ποσό των 46 εκατ. ευρώ μέσα σε μία τριετία. Τα «κριάρια», βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη 17η θέση της αγγλικής Championship, απέχοντας 8 βαθμούς από τις πρώτες θέσεις που θα τους επέτρεπαν να συμμετάσχουν στα πλέι-οφ ανόδου στην Premier League. Εάν η Λίγκα αποφασίσει αφαίρεση βαθμών, όπως έκανε πέρσι σε αντίστοιχη υπόθεση της Μπέρμιγχαμ, οι ελπίδες της Ντέρμπι για να προσεγγίσει βαθμολογικά τα πλέι-οφ θα εξανεμιστούν, παρά την πρόσφατη άφιξη του Γουέιν Ρούνεϊ ως παίκτης/βοηθός προπονητή.

Πριν από την ανακοίνωση της Λίγκας για παραβίαση των κανονισμών του FFP, η αγγλική ομάδα είχε γίνει αποδέκτης παραπόνων από ανταγωνιστικές ομάδες, για «εικονική» πώληση του σταδίου της στον ιδιοκτήτη της, γεγονός που τη βοήθησε -σε πρώτη φάση- να αποφύγει τις κυρώσεις της EFL.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης