Με ιδανικό τρόπο συνέχισε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 η Εθνική ομάδα, καθώς σε παιχνίδι για την 3η αγωνιστική του όγδοου ομίλου επικράτησε 2-0 της Εσθονίας στο Ταλίν με γκολ των Τοροσόσιδη (2’) και Σταφυλλίδη (61’).

Η ομάδα του Μίχαελ Σκίμπε συνεχίζει με το απόλυτο των βαθμών, καθώς έχει εννέα σε τρία ματς, όσους και το Βέλγιο που επικράτησε 6-0 του Γιβραλτάρ. Στους 6 ανέβηκε η Βοσνία, που νίκησε 2-0 την Κύπρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στάθηκε τυχερό, καθώς νίκησε την άμυνα των γηπεδούχων με το γκολ του Τοροσίδη και στη συνέχεια κινήθηκε σε μέτρια στάνταρ απόδοσης, έχοντας σε πρώτο πλάνο τη διασφάλιση του «μηδέν» για την εστία του Καρνέζη. Χαρακτηριστικό του αγώνα ήταν ότι και τα δύο γκολ προήλθαν από στημένες φάσεις (κόρνερ και απευθείας φάουλ) με τους επιθετικούς να μένουν «άσφαιροι» και τους αμυντικούς να χρίζονται σκόρερ.

Να σημειωθεί ότι στο πρώτο 20λεπτο η Εθνική «εχασε» λόγω τραυματισμών του Βασίλη Τοροσίδη και Σωκράτη Παπασταθόπουλο και με τον Σκίμπε να βάζει στον αγωνιστικό χώρο τους Ταχτσίδη και Οικονόμου.

Η Εθνική ξεκίνησε δυναμικά τον αγώνα, καθώς μόλις στο δεύτερο λεπτό σκόραρε και έβαλε τις βάσεις για να φτάσει στη νίκη. Από το κόρνερ που κέρδισαν οι διεθνείς, ο Μάνταλος έκανε τη σέντρα και ο Τοροσίδης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Αν στη φάση του γκολ η Ελλάδα στάθηκε τυχερή, είδε την τύχη να της γυρίζει την πλάτη στη συνέχεια, αφού πριν ολοκληρωθεί το 20λεπτο είδε τους Τοροσίδη και Παπασταθόπουλο να αποχωρούν τραυματίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναγκαστική αλλαγή έκανε και η Εσθονία με τον Τενίστε να μην μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα.

Στη συνέχεια του αγώνα η Ελλάδα περιορίστηκε στα αμυντικά της καθήκοντα και δεν απειλήθηκε ουσιαστικά. Αντίθετα βρήκε τον τρόπο να σκοράρει για δεύτερη φορά και να «κλειδώσει» τη νίκη.

Στο 61ο ο Μπακασέτας κέρδισε φάουλ και ο Μίχαελ Σκίμπε έδωσε εντολή να εκτελέσει ο Σταφυλίδης, ο οποίος σημάδεψε σωστά και διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Η Ελλάδα είχε την ευκαιρία να πετύχει και τρίτο τέρμα αλλά το σουτ του Μάνταλου στο 79ο λεπτό τράνταξε τη συμβολή των δοκαριών.

Εσθονία – Ελλάδα 0-2 (OTE Sport 1, ΣΚΑΪ)

Γκολ: 2′ Τοροσίδης, 61′ Σταφυλίδης

Κίτρινες κάρτες: Μπαράνοφ, Ντμιτρίγεφ – Οικονόμου

Κόκκινες κάρτες:


Εσθονία (Μάρτιν Ριμ):
Ακσάλου, Τενίστε (31′ Καμς), Μπαράνοφ, Κλαβάν, Καλάστε, Μετς, Ντμιτρίγεφ (80′ Μοσνίκοφ), Λουτς (69′ Πούργε), Βασίλγεφ, Μαρίν, Ζενιόφ.

Ελλάδα (Μίχαελ Σκίμπε):
Καρνέζης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος (7′ Ταχτσίδης), Τοροσίδης (18′ Οικονόμου), Σταφυλίδης, Μανιάτης (7′ Τζιόλης), Παπαδόπουλος, Μπακασέτας, Μάνταλος, Καρέλης, Μήτρογλου.



Τα αποτελέσματα της αγωνιστική (3ης):

Δευτέρα 10/10
Βοσνία-Κύπρος 2-0
Εσθονία-Ελλάδα 0-2
Γιβραλτάρ-Βέλγιο 0-6

Η βαθμολογία του ομίλου
Βέλγιο 9 (13-0)
Ελλάδα 9 (8-1)
Βοσνία 6 (7-4)
Εσθονία 3 (4-7)
Κύπρος 0 (0-7)
Γιβραλτάρ 0 (1-14)

Η επόμενη αγωνιστική:

Κυριακή 13/11
Κύπρος-Γιβραλτάρ (19:00)
Βέλγιο-Εσθονία (21:45)
Ελλάδα-Βοσνία (21:45)

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης