Δύο από τις υπερδυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η Γαλλία και η Γερμανία, κοντράρονται απόψε (22.00, ΕΡΤ1 ), στον 2ο ημιτελικό για το Euro 2016.

Γαλλία – Γερμανία σε έναν πρόωρο τελικό και ο ποδοσφαιρικός πλανήτης στρέφει τα φώτα πάνω του! Σε αυτό το ζευγάρι του ημιτελικού υπάρχει μια ξεκάθαρη παράδοση για τον έναν από τους δύο ημιφιναλίστ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γαλλία κέρδισε τελευταία φορά τη Γερμανία σε μεγάλη διοργάνωση τον μικρό τελικό του 1958! Έκτοτε έχει μόνο ήττες. Στα Μουντιάλ του 1982, του 1986 και πιο πρόσφατα στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 με 1-0.

Υπάρχει όμως και η παράδοση με το χρώμα της Γαλλίας. Στο Ευρωπαϊκό του 1984 και το Μουντιάλ του 1998 στο έδαφός της, έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου. Στους προηγούμενους 3 δε ημιτελικούς σε Euro, κέρδισε 2 και έχασε έναν: 3-2 την Πορτογαλία το 1984, 5-6 στα πέναλτι από την Τσεχία (μετά το 0-0) το 1996 και 2-1 (παράταση) πάλι την Πορτογαλία το 2000.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η Γαλλία κατεβαίνει πάνοπλη, δίχως κανένα αγωνιστικό πρόβλημα για τον Ντιντιέ Ντεσάν, αφού επιστρέφουν και οι Ραμί και Καντέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, τα «πάντσερ» είναι σαφώς πιο σοκαρισμένα, αφού μέσα σε ένα 90λεπτο έχασαν τρεις παίκτες. Χούμελς, Κεντίρα και Γκόμες δεν θα δώσουν το παρών και πιθανώς και ο Σβαινστάιγκερ.

Πιθανές ενδεκάδες

Γερμανία: Νόιερ, Χέβεντες, Μπόατενγκ, Τζαν, Έκτορ, Σβαινστάιγκερ, Κίμιχ, Κρος, Μίλερ, Ντράξλερ, Οζίλ

Γαλλία: Γιορίς, Σανιά, Ραμί, Κοσιελνί, Εβρά, Ματουιντί, Πογκμπά, Καντέ, Γκριεζμάν, Παγέ, Ζιρού

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης