Ο δήμος του Μπιλμπάο ενημέρωσε την UEFA ότι είναι έτοιμος να φιλοξενήσει αγώνες του Euro 2020 με το 25% της χωρητικότητας των θεατών του «Σαν Μαμές», εφόσον τα κρούσματα κορωνοϊού μειωθούν σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα.

Ανακοίνωση της δημοτικής αρχής αναφέρει ότι η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία θα υποβάλει εντός της ημέρας τα σχέδιά της για το τουρνουά στην UEFA κι έχει δεσμευθεί σε παρουσία θεατών που θα καλύπτει το 25% της χωρητικότητας του γηπέδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή η εξέλιξη σημαίνει ότι περίπου 13.000 φίλαθλοι θα μπορέσουν να βρεθούν στις εξέδρες του «σπιτιού» της Αθλέτικ Μπιλμπάο, εφόσον τα ποσοστά μόλυνσης, η χωρητικότητα των νοσοκομείων και τα επίπεδα πληρότητας στις μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται κάτω από τις ελάχιστες απαιτήσεις που ορίζουν οι τοπικές υγειονομικές αρχές.

Η Εθνική Ισπανίας θα δώσει στο -χωρητικότητας 53.000 θεατών- «Σαν Μαμές» και τους τρεις αγώνες της για τον 5ο όμιλο της διοργάνωσης. Οι Ίβηρες θα αντιμετωπίσουν κατά σειρά τη Σουηδία (14/6), την Πολωνία (19/6) και τη Σλοβακία (23/6), ενώ στο εν λόγω γήπεδο θα διεξαχθεί και ένας αγώνας για τη φάση των «16».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης