Ο βασικός τερματοφύλακας της εθνικής Ολλανδίας, Γιάσπερ Σίλεσεν, θα χάσει την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος λόγω κορωνοϊού. Ο 32χρονος γκολκίπερ είχε βρεθεί θετικός την περασμένη εβδομάδα και ο εκλέκτορας των «οράνιε», Φρανκ Ντε Μπουρ, έκρινε ότι δεν μπορεί να ρισκάρει, περιμένοντας να δει αν ο τερματοφύλακας της Βαλένθια θα είναι έτοιμος για την έναρξη του τουρνουά.

«Ενημέρωσα τον Γιάσπερ σήμερα το πρωί για την απόφασή μου. Λυπάμαι απίστευτα γι’ αυτόν, αλλά έπρεπε να πάρω μία απόφαση. Δεν ξέρουμε πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να είναι και πάλι στο 100% και δεν θέλω να πάρω κανένα ρίσκο. Είμαστε στις παραμονές ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και θέλω κάποιες βεβαιότητες, έστω κι αν καταλαβαίνω ότι αυτό είναι επώδυνο για τον Γιάσπερ» δήλωσε ο Ντε Μπουρ από την Πορτογαλία, όπου η εθνική Ολλανδίας πραγματοποιεί την προετοιμασία της και αύριο (2/6) θα αντιμετωπίσει σε φιλικό αγώνα τη Σκωτία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη θέση του Σίλεσεν στην 26άδα θα πάρει ο τερματοφύλακας της Άλκμααρ, Μάρκο Μπιτσότ, ενώ τη θέση του βασικού διεκδικούν πλέον ο Μάαρτεν Στεκέλενμπουργκ του Άγιαξ και ο Τιμ Κρουλ της Νόριτς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης