Η Εθνική ομάδα παίζει το βράδυ (21.45 – Open TV, COSMOTE Sport 2) στο μακρινό Τάμπερε το τελευταίο χαρτί της στην «παρτίδα» της πρόκρισης για τα τελικά του Euro 2020. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, με νέο τεχνικό τον Ολλανδό Τζον Φαν’τ Σιπ, θα επιδιώξει να μείνει αλώβητο απέναντι στη γηπεδούχο Φινλανδία, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής στον 10ο όμιλο.

Ύστερα από τις τέσσερις πρώτες ημέρες των προκριματικών η ελληνική ομάδα μετρά δύο ήττες, εντός έδρας μάλιστα, μία ισοπαλία και μία νίκη, και με μόλις 4 βαθμούς βρίσκεται ήδη στο -5 από τη δεύτερη Φινλανδία και στο -2 από την τρίτη Αρμενία, η οποία νίκησε την Εθνική ομάδα στο ΟΑΚΑ με 3-2 στις 11 Ιουνίου, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Φαν’τ Σιπ κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της «γαλανόλευκης» αντικαθιστώντας τον Άγγελο Αναστασιάδη κι έχει πολύ δύσκολο έργο να φέρει εις πέρας. Στις πρώτες ημέρες του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ο παλαίμαχος άσος των Άγιαξ, Λάτσιο και Εθνικής Ολλανδίας προσπάθησε να δουλέψει κυρίως στον ψυχολογικό τομέα, ενώ πλέον αλλάζει και το σύστημα, αφού θα εφαρμόσει το κλασικό ολλανδικό 4-3-3.

Τον ρόλο της ανασύνταξης στα αποδυτήρια ανέλαβαν οι Παπασταθόπουλος, Μανωλάς και Τοροσίδης, ως οι πιο έμπειροι και ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, ικανοί να εμπνεύσουν και να καθοδηγήσουν τους υπόλοιπους, να τους κάνουν να συνειδητοποιήσουν τις αξίες αλλά και τις υποχρεώσεις που αντιπροσωπεύει η φανέλα με το εθνόσημο. Αγωνιστικά, στην απουσία του Φορτούνη ήρθε να προστεθεί κι εκείνη του Μάνταλου, ο οποίος τραυματίστηκε, με αποτέλεσμα να χαθούν τη δεδομένη στιγμή οι δύο «μπαλαδόροι» της ομάδας.

Ως προς την αρχική ενδεκάδα, στη θέση του τερματοφύλακα τον πρώτο λόγο φαίνεται να έχει ο Βλαχοδήμος, αφού τόσο ο Μπάρκας όσο και ο Πασχαλάκης δεν διανύουν την καλύτερη περίοδο φόρμας στην καριέρα τους. Δεξιά στην άμυνα ο Φαν’τ Σιπ θα επιλέξει έναν από τους Μπακάκη – Τοροσίδη, αριστερά θα είναι ο Τσιμίκας και στόπερ οι «αμετακίνητοι» Μανωλάς και Παπασταθόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεσαία γραμμή και μπροστά, την τριάδα των χαφ αναμένεται να συνθέσουν οι Ζέκα, Σάμαρης και Μπουχαλάκης. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Κουλούρης, που έχει ξεκινήσει τη θητεία του στο γαλλικό πρωτάθλημα και στην Τουλούζ με 2 γκολ, ενώ τις θέσεις στους ακραίους επιθετικούς θα καλύψει ο Μασούρας με τον Κολοβό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης