Tα μεγαλύτερα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, βρέθηκαν στη σκηνή του ιστορικού «Teatro alla Scala» του Μιλάνου, όπου πραγματοποιήθηκε η λαμπρή τελετή απονομής των βραβείων της FIFA, «The Best».

Για έκτη φορά στην καριέρα του ο Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης του κόσμου, με το κοινό να αποθεώνει τον Αργεντινό σταρ της Μπαρτσελόνα. Συνυποψήφιοί του ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που δεν έδωσε το παρόν στην τελετή και ο κεντρικός αμυντικός της Λίβερπουλ, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναμενόταν, ο Γιούργκεν Κλοπ, αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής, καθώς οδήγησε την Λίβερπουλ στην κορυφή της Ευρώπης με την κατάκτηση του Champions League στον τελικό με την Τότεναμ, ενώ άλλο ένα στέλεχος των «κόκκινων», ο Άλισον Μπέκερ πήρε το βραβείο του καλύτερου γκολκίπερ της σεζόν.

Την εκδήλωση παρουσίασαν, ο Ολλανδός Ρούουντ Γκούλιτ και η Ιταλίδα, Ιλάρια Ντ΄Αμίκο. Ένα πρώην αστέρι της Μίλαν και της εθνικής Ολλανδίας, που απόλαυσε μια μακρά σταδιοδρομία ως τηλεοπτικός παρουσιαστής-σχολιαστής σε μερικά από τα σημαντικότερα δίκτυα σε όλο τον κόσμο και μία από τις πιο γνωστές εικόνες της τηλεόρασης σχετικά με τον αθλητισμό της Ιταλίας.

Τελευταίοι νικητές ο Κροάτης Λούκα Μόντριτς (κορυφαίος παίκτης), η Βραζιλιάνα Μάρτα (κορυφαία παίκτρια), και ο Γάλλος Ρεινάλντ Πεδρός (καλύτερος προπονητής γυναικών/Λιόν).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα βραβεία «The Best» της FIFA αναλυτικά:

Καλύτερος παίκτης

Ο Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή) επέστρεψε στην κορυφή μετά την περυσινή έκπληξη με τον Λούκα Μόντριτς.

Καλύτερη παίκτρια

Η 34χρονη Μέγκαν Ράπινοου (ΗΠΑ) πανηγύρισε με την Εθνική ομάδα της πατρίδας της το τρόπαιο του Μουντιάλ γυναικών.

Καλύτερος προπονητής

Ο Γερμανός, Γιούργκεν Κλοπ (Γερμανία), οδήγησε την Λίβερπουλ στην κορυφή της Ευρώπης με την κατάκτηση του Champions League και δικαιωματικά πήρε το βρανείο του κορυφαίου της χρονιάς.

Καλύτερος(η) προπονητής (γυναικών)

Η ομοσπονδιακή τεχνικός των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζιλ Έλις, πανηγύρισε με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα την κατάκτηση του Μουντιάλ (4ου για της ΗΠΑ) και πρώτη που κατακτά δεύτερο στη σειρά τρόπαιο.

Βραβείο φιλάθλου της FIFA

Η Σίλβια Γκρέκο, οπαδός της Παλμέιρας (Βραζιλία), η οποία πηγαίνει στο γήπεδο με τον τυφλό γιο της και του περιγράφει όλες τις στιγμές της αγαπημένης τους ομάδας.

Καλύτερος τερματοφύλακας

Δικαιωματικά ο Άλισον Μπέκερ (Βραζιλία) της Λίβερπουλ παρέλαβε το βραβείο από τα χέρια της Μάρτα. Ο «πορτιέρε» των «κόκκινων» ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της πορείας της αγγλικής ομάδας, τόσο στο Champions League, αλλά και στο πρωτάθλημα. Κράτησε ανέπαφη την εστία του σε 21 αγώνες!

Καλύτερη τερματοφύλακας

Η γκολκίπερ της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Εθνικής Ολλανδίας, Σάρι Φαν Φένενταλ.

Καλύτερο γκολ (FIFA Puskás Award)

Το βραβείο πήρε ο Ούγγρος, Ντάνιελ Ζόρι, για το καταπληκτικό γκολ-ψαλίδι που πέτυχε στον αγώνα, Ντέμπρετσεν-Φερεντσβάρος, στις 16 Φεβρουαρίου 2019 για το πρωτάθλημα Ουγγαρίας.

 

 

Βραβείο Fair Play

 

Ο Αργεντινός προπονητής, Μαρσέλο Μπιέλσα, ήταν ο νικητής, καθώς με εντολή του η Λιντς επέτρεψε στους παίκτες της Άστον Βίλα να σκοράρουν, παρότι η ομάδα του χρειαζόταν απεγνωσμένα τη νίκη.

Η κορυφαία ενδεκάδα του 2019, που επιλέχθηκε ανάμεσα σε 55 υποψήφιους από 21 διαφορετικές χώρες είναι η ακόλουθη:

Τερματοφύλακας

Άλισον Μπέκερ (Βραζιλία/Λίβερπουλ)

Αμυντικοί

Ματέις Ντε Λιχτ (Ολλανδία/Άγιαξ-Γιουβέντους)

Μαρσέλο (Βραζιλία/Ρεάλ Μαδρίτης)

Σέρχιο Ράμος (Ισπανία/Ρεάλ Μαδρίτης)

Βέρτζιλ Φαν Ντάικ (Ολλανδία/Λίβερπουλ)

Μέσοι

Φρένκι Ντε Γιόνγκ (Ολλανδία/Άγιαξ-Μπαρτσελόνα)

Εντέν Αζάρ (Βέλγιο/Τσέλσι-Ρεάλ Μαδρίτης)

Λούκα Μόντριτς (Κροατία/Ρεάλ Μαδρίτης)

Επιθετικοί

Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία/Γιουβέντους)

Κιλιάν Μπαπέ (Γαλλία/Παρί Σεν Ζερμέν)

Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή/Μπαρτσελόνα)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης