Ιδιαίτερα αποκαλυπτική, σχετικά με τις επιπτώσεις που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού, είναι η έρευνα που διενεργήθηκε από την παγκόσμια ένωση ποδοσφαιριστών, σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Άμστερνταμ.

Όπως προέκυψε από τα ευρήματα, ένας στους δέκα παίκτες, δήλωσε πως εμφάνισε ή εμφανίζει συμπτώματα κατάθλιψης, ως συνέπεια της νέας πραγματικότητας που δημιούργησε ο κορωνοϊός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην έρευνα της FIFPro, που πραγματοποιήθηκε από τις 22 Μαρτίου έως τις 14 Απριλίου, συμμετείχαν 1.134 άνδρες και 468 γυναίκες, που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Ελβετίας, της Νότιας Αφρικής και των ΗΠΑ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της έρευνας, το 22% των γυναικών και το 13% των ανδρών, ανέφεραν συμπτώματα συμβατά με τη διάγνωση της κατάθλιψης. Μια κατάσταση «γενικευμένου άγχους» αναφέρθηκε επίσης από το 18% των παικτριών και το 16% των ποδοσφαιριστών.

«Το ποσοστό των παικτών που ανέφεραν συμπτώματα, ήταν σημαντικά υψηλότερο μεταξύ εκείνων που ανησυχούν για το μέλλον τους στη βιομηχανία ποδοσφαίρου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την FIFPro, η ανησυχία σχετικά με την ψυχική υγεία των παικτών δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως επιχείρημα για την επανέναρξη των αγώνων, το συντομότερο δυνατό.

«Εάν ασκήσουμε πίεση στους παίκτες για να τους φέρουμε πίσω σε ένα περιβάλλον όπου μπορεί να αισθάνονται ότι κινδυνεύει η ασφάλειά τους, πιθανώς θα αυξήσουμε το άγχος και την ανησυχία τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας της FIFPro, Γιόνας Μπάερ Χόφμαν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης