Tον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της προνομιούχου δεύτερης θέσης της Football League, η οποία οδηγεί σε μπαράζ ανόδου με τον 13ο της Super League, συνεχίζει να έχει ο Πλατανιάς.

Η ομάδα των Χανίων νίκησε την Τετάρτη με 4-3 την Παναχαϊκή στα Περιβόλια, στην αναμέτρηση που «άνοιξε την αυλαία» της 28ης αγωνιστικής, και παρέμεινε στο +1 από τον Απόλλωνα Λάρισας, με τον οποίο θα αναμετρηθεί την επόμενη αγωνιστική στη Θεσσαλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γηπεδούχοι απέκτησαν προβάδισμα δύο τερμάτων με τα γκολ του Νίλι (2΄, 8΄), ενώ η Παναχαϊκή μείωσε με τον Μωραΐτη στο 45ο λεπτό. Στο β΄ μέρος ο Πλατανιάς βρήκε ακόμη δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα με τους Λουκίνα (50΄) και Μιγκέλ Μπιανκόνι (66΄), ενώ οι φιλοξενούμενοι διαμόρφωσαν το τελικό 4-3 με τα πέναλτι του Ελευθεριάδη στο 78΄ και στις καθυστερήσεις (90+2΄).

Στο μεταξύ, δεν διεξήχθη η αναμέτρηση της Κέρκυρας με τη Σπάρτη, καθώς η ομάδα από την Πελοπόννησο δεν συμπλήρωσε τον απαιτούμενο αριθμό παικτών, με την αιτιολογία από πλευράς φιλοξενούμενων να κάνει λόγο για γαστρεντερίτιδα. Η Σπάρτη «κατέβηκε» στον αγώνα με δέκα παίκτες, κάποιοι εκ των οποίων δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να κλείσει το φύλλο αγώνα και η Κέρκυρα να πάρει το παιχνίδι «στα χαρτιά» με 3-0.

Πλατανιάς (Τάτσης): Γκοτ, Ουές, Ποζατζίδης (69′ Καραγκούνης), Τσαμούρης, Ρουσσάκης, Μποσέτι, Λουκίνας, Παπανικολάου, Μπιανκόνι, Νίλι (80′ Μάικιτς) & Κόρτσταμ (87′ Πουρτζιτίδης)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παναχαϊκή (Τσιώλης): Σούλης, Πολίμος, Σωτηράκος, Φουρλάνος (78′ Ντάσιος), Ελευθεριάδης, Παπατόλιος, Πολυχρόνης, Λουμπαρδέας, Μουστακόπουλος (31′ Κολ), Κυνηγόπουλος (67′ Κόβασετς) & Μωραΐτης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης