Γαλλία: Από τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού σε Παρί Σεν Ζερμέν και Τουλούζ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020, 15:48
Γαλλία: Από τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού σε Παρί Σεν Ζερμέν και Τουλούζ

Οκτώ κρούσματα κορωνοϊού εμφανίσθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Ligue 1, καθώς η Παρί Σεν Ζερμέν ανακοίνωσε ότι τρεις ποδοσφαιριστές και ένα μέλος του επιτελείου βρέθηκαν θετικοί μετά από σχετικό έλεγχο, ενώ ανάλογη κατάσταση παρατηρήθηκε και στις τάξεις της Τουλούζ με τέσσερις παίκτες να νοσούν από Covid-19.

Οι οκτώ ασθενείς τέθηκαν σε καραντίνα δύο εβδομάδων, ενώ όπως προβλέπεται από το σχετικό πρωτόκολλο, θα επανεξετασθούν μαζί με τα υπόλοιπα μέλη των δύο ομάδων, έξι ημέρες μετά τον αρχικό έλεγχο.

Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη εβδομάδα, η Σεντ Ετιέν ανακοίνωσε έξι κρούσματα, προσθέτοντας ότι πρόκειται για ασυμπτωματικούς ασθενείς. Ωστόσο, οι τρεις ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν θετικοί, επέστρεψαν στις προπονήσεις, καθώς ο ιατρός του συλλόγου, διέγνωσε ότι πρόκειται για προγενέστερη προσβολή από τον ιό και υπολείμματα αυτού βρέθηκαν στα τεστ, αποκλείοντας τον οποιονδήποτε κίνδυνο.

Ωστόσο, η περίπτωση που ανησύχησε περισσότερο την ποδοσφαιρική Γαλλία, ήταν αυτή του Ζούνιορ Σαμπιά. Ο 23χρονος μέσος της Μονπελιέ, νοσηλεύθηκε στο τέλος Απριλίου και μάλιστα τέθηκε σε τεχνητό κώμα για 72 ώρες, αλλά δύο ημέρες αργότερα πήρε εξιτήριο.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020, 15:50