Η Αμιάν υπέβαλε αίτημα με το οποίο «ζητά δικαιοσύνη», με αφορμή τον υποβιβασμό της στη Ligue 2, μετά την απόφαση της γαλλικής λίγκας να διακόψει οριστικά τη σεζόν λόγω της πανδημίας του κορωνοΐού, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα (4/05) ο σύλλογος.

Την περασμένη Πέμπτη (30/04) η LFP αποφάσισε να βάλει πρόωρο τέλος στα πρωταθλήματα της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, με την Παρί Σεν Ζερμέν να παίρνει τον τίτλο στην Ligue 1 και τις Αμιάν, Τουλούζ, να υποβιβάζονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αμιάν, η οποία βρισκόταν στην 19η θέση, τέσσερις βαθμούς από τη… σωτηρία κι ενώ απέμεναν 10 αγωνιστικές όταν διακόπηκε για πρώτη φορά το πρωτάθλημα, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα μελετήσει τους λόγους πίσω από την απόφαση, πριν σχεδιάσει την οποιαδήποτε νομική ενέργεια.

Την Δευτέρα (4/05) ο σύλλογος ξεκίνησε μια διαδικτυακή αναφορά, ζητώντας από την LFP να επανεξετάσει την απόφασή της για τον υποβιβασμό των δύο ομάδων αντί να διεξαγάγει το επόμενο πρωτάθλημα με 22 ομάδες και όχι με 20, συμπεριλαμβανομένων των Λοριάν και Λανς που πήραν τα «εισιτήρια» ανόδου από τη Ligue 2.

Η αναφορά αυτή έχει συγκεντρώσει ήδη 4.500 από τον αρχικό στόχο των 5.000. Η απόφαση να τερματιστεί η σεζόν έχει εξοργίσει ορισμένους συλλόγους, με την Λιόν να έχει ήδη γνωστοποιήσει ότι θα αξιώσει αποζημίωση εκατομμυρίων ευρώ, λόγω του ευρωπαϊκού της αποκλεισμού (7η θέση όταν διακόπηκε το πρωτάθλημα) για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης