Παρά το γεγονός ότι η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης (28/04) την απόφασή της για παύση κάθε αθλητικής δραστηριότητας μέχρι τον Σεπτέμβριο, στη γαλλική Ligue 1 θεωρούν πιθανό το σενάριο, να ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα στις 7 Αυγούστου, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Με σημαντικές διαφοροποιήσεις ωστόσο και βεβαίως ενώπιον… ελαχιστοποιημένου κοινού.

Στην ανακοίνωση του σχεδίου σταδιακής άρσης των μέτρων, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρντ Φιλίπ, υπογράμμισε πως πολιτιστικές ή αθλητικές εκδηλώσεις περισσότερων των 5.000 ατόμων δεν θα να πραγματοποιηθούν πριν από τον Σεπτέμβρη. Το Υπουργείο Αθλητισμού της Γαλλίας ωστόσο, διευκρίνισε ανεπίσημα πως ότι οι αγώνες που θα διοργανωθούν τον προσεχή Αύγουστο, είναι εφικτό να διεξαχθούν μπροστά σε ένα κοινό που περιορίζεται σε 5.000 άτομα. Αρκεί βεβαίως να είναι επιβεβαιωμένο ως τότε κι από τις εξελίξεις πως η πανδημία του κορωνοϊού θα έχει περιοριστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παραπάνω «είδηση» ήταν το καλύτερο νέο για τις ομάδες της Ligue1 και κυρίως, διότι εάν ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα στην… ώρα του, θα επιτρέψει παράλληλα (δίχως προβλήματα) την έναρξη ισχύς της σύμβασης με τη Médiapro, του νέου τηλεοπτικού παρόχου της Ligue 1 για την επόμενη τετραετία, που προσφέρει στις ομάδες της Ligue1 το ποσό των 780 εκατ. Ευρώ σε ετήσια βάση (συν τα 320 εκατ. Ευρώ του Canal+) κι άλλα 60 εκατ. ευρώ περίπου για τις ομάδες της Ligue 2. Η πληρωμή της πρώτης δόσης, ύψους περίπου 130 εκατ. Ευρώ αναμένεται στις αρχές Αυγούστου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης