«Ομάδα σε πλήρη παρακμή» χαρακτήρισε η «Gazzetta Dello Sport» την εθνική Ελλάδας, σε αφιέρωμά της στη «γαλανόλευκη» εν όψει του αγώνα της με την Ιταλία, που θα διεξαχθεί στο «Ολίμπικο» στις 12 Οκτωβρίου.

«Η Ιταλία μπροστά της θα έχει την εθνική ομάδα που άφησε έκπληκτο τον καθένα το 2004, αλλά σήμερα είναι σε πλήρη παρακμή. Υπήρξε μια δεκαετία, όχι πολύ καιρό πριν, στην οποία η Ελλάδα ήταν τακτικός πελάτης στο Top 15 βαθμολογίας της FIFA (σ.σ: τώρα No 54).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μακρύ κύμα θριάμβου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004, μια από τις πιο εκπληκτικές στιγμές στην ιστορία του ποδοσφαίρου, κράτησε καιρό. Δεν υπήρχαν στιγμές ανάλογες όπως αυτές του αξέχαστου πορτογαλικού καλοκαιριού, εντάξει, αλλά ούτε και οι καταστροφές των τελευταίων χρόνων», αναφέρεται αρχικά στο άρθρο του ιταλικού Μέσου.

«Χωρίς καμία συμμετοχή στους τελικούς του Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου Πρωταθλήματος από το 2014 έως σήμερα (και πιθανώς το 2020), το ποσοστό των νικών υποχώρησε για τους ομοσπονδιακούς, που ανέλαβαν μετά τους Ρεχάγκελ και Φερνάντο Σάντος. Και αν ο Ρεχάγκελ είχε 50% επιτυχία και ο Φερνάντο Σάντος 53%, οι… διάδοχοι σημείωσαν δύο θλιβερά 0% (Ρανιέρι και Μαρκάριαν), 20% (Τσάνας), 39% (Σκίμπε) και 28% (Αναστασιάδης)» επισημαίνεται μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Τζόνι Φαν Σιπ στα πρώτα δύο παιχνίδια του στον πάγκο, έχει μία ήττα, από τη Φινλανδία (1-0) και μία ισοπαλία (1-1), με το Λιχτενστάιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον αντίποδα η Ιταλία έχοντας έξι νίκες σε ισάριθμα προκριματικά παιχνίδια του Euro 2020, μετά την επιτυχία (1-2) στην Φινλανδία, αρκεί μία νίκη στην «Σκουάντρα Ατζούρα» για να εξασφαλίσει πρόκριση στη διοργάνωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης