Μία από τις δυσκολότερες περιόδους της Ιστορίας της διανύει η Μονακό. Η ιστορική ομάδα άρχισε την χρονιά απογοητεύοντας τους φιλάθλους της, αλλά στην εξέλιξη του σαμπιονά αντέδρασε κι έφθασε κοντά στα ευρωπαϊκά «εισιτήρια». Όμως η πανδημία του κορωνοϊού στέρησε από τους Μονεγάσκους την δυνατότητα να διεκδικήσουν την συμμετοχή τους στο Europa League, καθώς η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος τους βρήκε σε απόσταση μόλις ενός βαθμού από την Ρεμς του Τάσου Δώνη, που θα… φορέσει «ευρωπαϊκό κοστούμι».

Κατά συνέπεια, οι επιπτώσεις στον σύλλογο του Πριγκηπάτου είναι σημαντικές και κυρίως σε ό,τι αφορά στην στρατηγική που ακολουθείται από τους διοικούντες. Ο «ισχυρός άνδρας» της Μονακό, Ολεγκ Πετρόφ, ο οποίος διαδέχθηκε τον Βαντίμ Βασίλιεφ, καλείται να διαχειρισθεί μία πλειάδα συμβολαίων και να διαμορφώσει το έμψυχο δυναμικό της ομάδας για την νέα χρονιά. Για τους Σούμπασιτς, Τζέμερσον, Μπελάλιο και Σιλά, θεωρείται πιθανότερο να φύγουν σε λίγες εβδομάδες, όπως και οι «δανεικοί» Σλιμανί, Σίλβα, Μπακαγιόκο και Ογκουστέν. Όπως έχει διαρρεύσει σχετικά, ο Ρώσος παράγοντας θέλει να παραχωρήσει 30 ποδοσφαιριστές και ο στόχος του είναι να εισπράξει 50 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μονακό έχει την δεύτερη ακριβότερη μισθοδοσία (σ.σ. μετά την Παρί Σεν Ζερμέν) στο σαμπιονά και, δεδομένου ότι δεν θα έχει έσοδα από την Ευρώπη, η κατάσταση περιπλέκεται, ειδικότερα μετά την επιστροφή των «δανεικών» Μπενασέρ (Μπορντό), Γκραντσίρ (Μπρεστ), Σιντιμπέ (Έβερτον), Τσαντλί (Άντερλεχτ), Ονιεκούρου (Γαλατασαράι), Πελέ (Ρίντινγκ), Μπαρέκα (Τζένοα) και Αχολού (Σεντ Ετιέν), οι οποίοι δεν έχουν μεγάλη αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Κάτι που δεν ισχύει για τους Μπαλο Τουρέ, Μπαντιασίλε, Φοφανά, Χένρικς και Μπεν Γεντέρ, οι οποίοι πιθανότατα θα τεθούν στον κατάλογο με τους υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστές.

Σε κάθε περίπτωση, το έργο του Πετρόφ και των συνεργατών του είναι εξαιρετικά δύσκολο, δεδομένου ότι θα πρέπει να «κτίσουν» μία ομάδα για την επόμενη διετία, χωρίς να διαθέτουν το… μαξιλαράκι από τα έσοδα που προκύπτουν από την συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης