Μετά την ιστορική συντριβή της Γερμανίας στον αγώνα με την Ισπανία (6-0), η μεγάλη πλειοψηφία των οπαδών θα ήθελε να δει τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Γιόακιμ Λεβ, να αποχωρεί από τη θέση του, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη.

Έτσι, το 84% μεταξύ των 1.100 οπαδών της «μάνσαφτ» που ρωτήθηκαν, θέλει να αποχωρήσουν οι Λεβ και Όλιβερ Μπίρχοφ, διευθυντής της Γερμανικής Ομοσπονδίας (DFB) και άμεσος επόπτης του προπονητή, σύμφωνα με την έρευνα που έκανε το αθλητικό πρακτορείο SID.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, μόνο το 13,3% θα ήθελε το δίδυμο που οδήγησε το 2014 τη Γερμανία στον παγκόσμιο τίτλο να παραμείνει στη θέση του.

Ο 60χρονος Λεβ, που βρίσκεται στη θέση του εδώ και 14 χρόνια, αμφισβητείται έντονα μετά τη μεγαλύτερη μεταπολεμική ποδοσφαιρική ήττα που υπέστη η Γερμανία, η οποία είχε γνωρίσει παρόμοια συντριβή το 1931 με το ίδιο σκορ (6-0) από την Αυστρία.

Μετά από μια έκτακτη συνάντηση μεταξύ του προπονητή και του προέδρου της Ομοσπονδίας, Φριτς Κέλερ, την Τετάρτη στο Μόναχο, τα πράγματα δείχνουν ότι ο Λεβ θα διατηρηθεί στη θέση του μέχρι το EURO τον επόμενο Ιούνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρκετοί θρύλοι του γερμανικού ποδοσφαίρου δεν δίστασαν να επιτεθούν στον Λεβ. Ο Λόταρ Ματέους, αρχηγός των παγκόσμιων πρωταθλητών το 1990, θεώρησε ότι ο προπονητής θα έπρεπε να παραιτηθεί μετά τον τελευταίο τίτλο στο Μουντιάλ του 2014.

Σε περίπτωση που αποχωρήσει ο Λεβ, οι προπονητές της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, και της Μπάγερν Μονάχου, Χανς-Ντίτερ Φλικ, είναι αυτοί που οι Γερμανοί οπαδοί θα ήθελαν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, να δουν στον πάγκο της Γερμανίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης